Primii pași la pedale: woom te învață să mergi pe bicicletă!

Prima dată la pedale? Nu-ți face griji, ai ajuns în locul potrivit la momentul potrivit. 🙋‍♂️ Dacă este prima dată când cel mic își dorește să exploreze lumea pe 2 roți, atunci dă-i scroll mai departe. Am strâns în acest articol câteva sfaturi pentru tine și puștiul tău.  

 

Alege bicicleta potrivită! 🚲

 

Înainte să te aventurezi să cumperi prima voastră bicicletă, verifică care este cea mai potrivită mărime pentru înălțimea copilului tău. Fă o scurtă plimbare și o verificare pe site-ul woom. Cum alegi mărimea potrivită?

 

💡Ține cont de înălțime și greutatea bicicletei. 

 

Pe site-ul woom avem un sistem de căutare care te ajută să afli mărimea perfectă pentru copilul tău. Este un instrument online ideal pentru o primă căutare, pentru că pornește de la o baza de date statistice cu privire la anatomia copiilor. Acesta îți va arăta pe loc care este cea mai bună variantă pentru copilul tău. 

alege-bicicleta-potrivită-pentru-copilul-tău

 

Începi cu măsurarea. Află care este înălțimea copilului tău, nivelul de pricepere și circumferința capului - pentru că nici un începător nu ar trebui să pornească la drum fără cască! 

 

Unii părinți preferă să cumpere o bicicletă puțin mai mare pentru a evita schimbarea frecventă. Noi îți recomandăm, întotdeauna, ca bicicleta pe care o achiziționezi să fie potrivită cu înălțimea copilului tău. Dacă ținem cont și de faptul că vei obține un preț bun pe ea la vânzarea second hand, alegerea bicicletei potrivite acum este cea mai înțeleaptă decizie. 

 

 

 

Ce trebuie să bifezi mereu la primele ture de biciclit?  

✔️Încurajări & încredere. 

✔️Apă. 

 ✔️Muuuuuultă răbdare.

 

Nu uităăăm de… Safety Bundle ⛑️✔️ Să începem! 

 

Alege locația perfectă! 🏞️

 

Desfășoară primele ture de pedalat într-un spațiu verde, liniștit. Un parc sau o alee fără trafic. Asigură-te că terenul este plat și fără obstacole, dacă cel mic se familiarizează cu noua bicicletă și cu accesoriile. Aveți deja câteva ture la activ? Atunci un teren înclinat poate fi o variantă foarte prietenoasă pentru a prinde viteză mai ușor. 😎

 

 

 

Iată câteva motive pentru care recomandăm să începi biciclitul astfel: 

✔️zero trafic înseamnă un risc scăzut de accidentare.

✔️fără agitație, trafic sau alte obstacole în jur = concentrare mai bună pe tehnică.

✔️mai mult loc pentru practică. 

 

alege-locația-perfectă-pentru-prima-lecție-de-pedalat

 

Testează, experimentează, ajustează. Vezi ce skill-uri stăpânește cel mic în momentul în care începeți:  

 

🤔Poate urca pe bicicletă fără ajutor?

🤔Își poate menține echilibrul?

🤔Poate controla direcția?

🤔Poate pedala pe distanțe mici?

🤔Poate frâna în siguranță?


Dacă nu se descurcă, orientați-vă pentru o bicicletă fără pedale sau îndepărtați pedalele de la bicicleta woom până se simte în largul său să încerce din nou. 

 

Cel mai bun început… 

 

cel-mai-bun-început-pentru-un-copil-care-nu-a-pedalat-niciodată

 

Bicicleta de echilibru este un start bun pentru un copil mic care nu a mai pedalat până acum.

 

woom 1 este o bicicletă ușoară pentru piticii cu vârste între 1,5 - 3,5 ani. Mai precis, o recomandăm dacă copilul dvs. are între 82 și 100 de cm înălțime. Este o bicicletă perfectă pentru a învăța elementul de temelie al ciclismului - echilibrul. Cu ajutorul ei, copilul se poate folosi de picioare pentru a „alerga” în șa, iar odată ce prinde viteză poate ridica picioarele pentru a merge în echilibru pe cele două roți. 


woom 1 îl învață treptat să își mențină echilibrul și să-și dezvolte încrederea în sine.

 

Start! 

Hop pe woom. Începe aventura!

Ridică picioarele!  

Nu uita de frână.

 

Cum face trecerea de la o bicicletă de echilibru la o bicicletă cu pedale?

 

cum-faci-trecerea-de-la-o-bicicletă-de-echilibru-la-o-bicicletă-cu-pedale

 

Copilul tău a trecut cu brio de provocările bicicletei de echilibru și stăpânește la perfecție: echilibrul, controlul direcției și frânarea? 

 

Fă pasul cel mare și învață să mergi pe bicicleta cu pedale! 

 

Dacă cel mic a început cu o bicicletă de echilibru, cel mai probabil, trecerea la o bicicletă cu pedale va fi ca o joacă, doar a trecut la nivelul următor. woom level🆙!

 

Însă, chiar dacă nu a mai mers niciodată pe o bicicletă sau a avut roți ajutătoare și acum nu se mai simte atât de în siguranță cu gândul că ele nu vor mai exista, nu-ți pierde speranța. 

 

👌🏻Uite de unde poți începe:

 

 Observați împreună. Bicicleta, pedalele, roțile, frânele. Arată-i cum se învârt roțile atunci când miști pedalele, cum se opresc atunci când pui frână, cum se mișcă bicicleta în față atunci când se mișcă pedalele. Ce se întâmplă aici? Cel mic se familiarizează cu bicicleta și cu toate componentele importante.

 

 Prima încercare. Sus pe woom și să pornim. Îl poți ține de șa la prima încercare, se va simți mai confortabil. ,,Dar ce fac dacă pedalează în spate?” - Nimic! 😇 Știm, știm, cel mai greu lucru din lume, dar vorbim serios, este ceva foarte normal să pedalele în spate în primele dăți. De ce? Este mai simplu! Pedalele, în spate, se mișcă fără să fie nevoie de forță sau un efort foarte mare, în timp ce în față, este nevoie să apese și să-și încordeze mușchii.

 

Frânarea. Cu frâna, nu cu picioarele!🤭 Regulă simplă: 

 

Frâna VERDE 👉🏻Stop 👉🏻Picioarele pe pământ

 

Este foarte important să pedalați alături de el în primele ture pentru a vă asigura că este în siguranță, iar atunci când oprește folosește pașii de mai sus.

 

Încă nu se simte pregătit pentru pedalare? Află că poți îndepărta pedalele și poți transforma bicicleta cu pedale woom într-una de echilibru, pentru a-i da mai mult timp să învețe menținerea echilibrului. 

 

*Poți să le atașezi înapoi oricând se simte confortabil să încerce din nou. 

 

woom te învață să mergi pe bicicletă: Explorează lumea la pedale.

 

Ciclismul implică 3 elemente principale

 

✔️Menținerea echilibrulu

✔️Controlul direcției și al vitezei

✔️Pedalarea

 

Pasul 1 - Menținerea echilibrului

 


Înainte să pornească la drum, asigură-te că șaua este reglată în așa fel încât copilul să poată atinge pământul cu toată talpa. Încurajează-l să practice menținerea echilibrului, înaintând ușor, cu picioarele pe pămât, pe teren plat. Pe măsură ce câștigă încredere, încurajează-l să meargă mai repede și să prindă viteză, apoi îl poți încuraja să ridice picioarele de pe pământ și astfel să meargă în echilibru pe cele două roți. 


Pasul 2 - Controlul direcției și al vitezei


Fă distracție din procesul de învățare! Creează un traseu cu jaloane sau mici pietricele, pe care copilul să le ocolească. Transformă prima experiență pe bicicleta cu pedale într-un joc interactiv pentru cel mic. Vei fi surprins când va învăța controlul direcției în timp record, fără să-și dea seama.


woom-te-învață-să-mergi-pe-bicicletă-explorează-lumea-la-pedale

woom te învață să mergi pe bicicletă: Cum pui in siguranță frână?

 

Cât despre frână, oricare bicicletă woom dispune de o frână de mână semnalizată cu verde, care poate fi folosită super ușor. Începi prin a le explica ce înseamnă frânarea, cum funcționează frâna și de ce este important să o apese. Testați-o împreună. 

 

*Ridică bicicleta în aer și apasă frâna. Roata din spate se va bloca prin tragerea frânei, iar cel mic va putea înțelege mai ușor printr-o demonstrare pe loc. 

 

YUHUUUUU! Hai woombiker! Poți să o faci! 

 

Pasul 3 - 🎉🎉Momentul mult așteptat!!!🎉🎉

 

woom te învață să mergi pe bicicletă, tu ne dai share la cele mai frumoase amintiri pe care le-ați trăit la biciclit. Așteptăm poveștile voastre în 📥 inboxul paginii woombikes romania.

 

Dacă încă nu am făcut cunoștință și ești pentru prima dată pe blogul nostru, aici afli totul despre woom!

 

Sfaturi de pedalat & experiențe woom pe care să le descoperi:

 

Cum să-ți pregătești bicicleta pentru sezonul de pedalat?

Despre siguranța pe bicicletă

Cel mai bun prieten al copilului tău

Cum aleg bicicleta potrivită pentru copii?

Premii pe care le-am câștigat

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații