Pregateste-ti bicicleta pentru sezonul de pedalat – Woom Bikes România

Pregateste-ti bicicleta pentru sezonul de pedalat

Iarna nu înseamnă neapărat o pauză de la biciclit; din fericire, mai sunt și zile în care ne putem bucura de pedalat sub soare pentru câteva ore. Trebuie însă să recunoaștem că din primăvară până în toamnă ne plimbăm mult mai mult pe două roți. Și pentru că vrem să ne asigurăm că toți pedalatorii – de la mici la mari – au bicicletele corect pregătite pentru plimbările zilnice, v-am pregătit câteva sfaturi pentru a vă asigura că aceasta este în cea mai bună condiție. Aleile, trotuarele și traseele vă așteaptă, gata de a vă găzdui aventurile!

 

Pași pentru a-ți pregăti bicicleta de sezonul cald

 

1. Curățarea bicicletei

În funcție de locul în care bicicleta a fost depozitată peste iarnă și de numărul de plimbări pe care le-ai făcut deja în lunile reci, durata procesului de curățare poate varia. Dacă bicicleta a stat în aer liber și a înfruntat tot soiul de intemperii sau ai scos-o des la plimbare, va trebui să rezervi mai mult timp acestui prim pas. Iar dacă a hibernat într-un spațiu închis, cu temperaturi constante și nici nu te-ai bucurat de prea multe ieșiri în ultimele luni, noi tot îți recomandăm să o cureți.

 

De ce? Procesul de curățare îți oferă ocazia să o studiezi în detaliu, să identifici și cele mai mici urme de uzură sau semne „de bună purtare” și îți va permite să parcurgi următorii pași mai rapid. Nu ezita să implici și fericitul utilizator al bicicletei în proces; este o bună ocazie de a face și lucruri utile împreună! În plus, plimbările pe două roți sunt mai faine când bicicleta strălucește mândru sub soare – nu-i așa?

 

2. Verificarea roților și cauciucurilor

Nu vorbim aici doar de presiunea cauciucurilor – aceasta poate fi scăzută doar pentru că nu ai utilizat bicicleta pentru o perioadă mai lungă de timp.

 

Important e să verifici și orice urme de uzură sau potențiale probleme și să decizi dacă ar trebui să înlocuiești cauciucurile sau doar să le umfli.

 

Adaugă și verificarea jantelor și spițelor în acest mix – ca o măsură de precauție! O metodă simplă este să învârți roata în aer și să privești distanța dintre un sabot de frână și jantă – dacă aceasta se modifică considerabil în timpul mișcării de rotire, mergi la un service specializat pentru reglajul spițelor. O roată descentrată poate afecta frânarea, și nu am vrea ca prima ieșire de primăvară să fie scurtată brusc ori să vă supună pe voi sau pe cei mici vreunui pericol.

 

3. Verificarea mecanismului de frânare

 

Diferențele de temperatură sau uzura excesivă pot cauza probleme la nivelul frânelor și cablurilor. Încearcă să ridici bicicleta, să învârți roțile și să acționezi frânele pentru a verifica dacă se opresc instant. Verifică starea cablurilor și a saboților sau plăcuțelor de frână și reglează-le corespunzător dacă e nevoie.

 

Dacă observi probleme majore pe care nu reușești să le rezolvi rapid, contactează dealer-ul de biciclete sau un service specializat. Știm cu toții cât de importante sunt frânele în procesul de plimbare pe două roți!

 

4. Verificarea echipamentului de protecție

 

Acum că știm că bicicleta e la fel de pregătită ca și noi pentru sezonul cald, ar trebui să ne asigurăm că deținem echipamentul de protecție necesar și că și acesta este într-o stare optimă de funcționare. Casca, luminile, cricul, clopoțelul și apărătorile sunt la fel ca bicicleta în sine. 

 

5. Prima tură pe distanță mai scurtă

 

După muncă, și răsplata! Însă noi vă propunem o primă plimbare mai scurtă pentru o ultimă verificare a tuturor detaliilor menționate mai sus. În plus, în cazul juniorilor, pauza de peste iarnă poate necesita un timp de reacomodare pe două roți mai lung. Așa că vă sfătuim să îmbinați utilul cu plăcutul și să faceți o plimbare mai scurtă, care să vă permită atât testarea bicicletei, cât și deschiderea poftei celor mici pentru aventuri pe două roți. 

 

Pregătiți pentru sezonul cald?

Noi zicem că da, așa că abia așteptăm să ne întâlnim – atât în orașe, cât și în mijlocul naturii – și să ne consumăm energia într-un mod sănătos, cu zâmbetul pe buze!

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații