Pregateste-ti bicicleta pentru sezonul de pedalat – Woom Bikes România

Pregateste-ti bicicleta pentru sezonul de pedalat

Iarna nu inseamna neaparat o pauza de la biciclit, din fericire mai sunt si zile in care ne putem bucura de pedalat sub soare pentru cateva ore. Trebuie insa sa recunoastem ca din primavara pana in toamna ne plimbam mult mai mult pe doua roti. Si pentru ca vrem sa ne asiguram ca toti pedalatorii – de la mici la mari – au bicicletele corect pregatite pentru plimbarile zilnice, v-am pregatit cateva sfaturi pentru a va asigura ca aceasta este in cea mai buna conditie. Aleile, trotuarele si traseele va asteapta, gata de a va gazdui aventurile!

 

 

 

Pasi pentru a-ti pregati bicicleta de sezonul cald

 

 

 

1. Curatarea bicicletei

 

In functie de locul in care bicicleta a fost depozitata peste iarna si de numarul de plimbari pe care le-ai facut deja in lunile reci, durata procesului de curatare poate varia. Daca bicicleta a stat in aer liber si a infruntat tot soiul de intemperii sau ai scos-o des la plimbare - va trebui sa rezervi mai mult timp acestui prim pas. Iar daca a hibernat intr-un spatiu inchis, cu temperaturi constante si nici nu te-ai bucurat de prea multe iesiri in ultimele luni, noi tot iti recomandam sa o cureti. De ce? Procesul de curatare iti ofera ocazia sa o studiezi in detaliu, sa identifici si cele mai mici urme de uzura sau semne „de buna purtare” si iti va permite sa parcurgi urmatorii pasi mai rapid. Nu ezita să implici și fericitul utilizator al bicicletei in proces, este o buna ocazie de a face si lucruri utile impreuna! In plus, plimbarile pe doua roti sunt mai faine cand bicicleta straluceste mandru sub soare – nu-i asa?

 

 

 

2. Verificarea rotilor si cauciucurilor

 

Nu vorbim aici doar de presiunea cauciucurilor – aceasta poate fi scazuta doar pentru ca nu ai utilizat bicicleta pentru o perioada mai lunga de timp. Important e sa verifici si orice urme de uzura sau potentiale probleme si sa decizi daca ar trebui inlocuiesti cauciucurile sau doar sa le umfli. Adauga si verificarea jantelor si spitelor in acest mix – ca o masura de precautie! O metoda simpla este sa invarti roata in aer si sa privesti distanta dintre un sabot de frana si janta – daca aceasta se modifica considerabil in timpul miscarii de rotire, mergi la un service specializat pentru reglajul spitelor. O roata descentrata poate afecta franarea, si nu am vrea ca prima iesire de primavara sa fie scurtata brusc ori sa va supuna pe voi sau pe cei mici vreunui pericol.

 

 

 

3. Verificarea mecanismului de franare

 

Diferentele de temperatura sau uzura excesiva pot cauza probleme la nivelul franelor si cablurilor. Incearca sa ridici bicicleta, sa invarti rotile si sa actionezi franele pentru a verifica daca se opresc instant. Verifica starea cablurilor si a sabotilor sau placutelor de frana si reglati-le corespunzator daca e nevoie. Daca observati probleme majore pe care nu reusiti sa le rezolvati rapid, contactati dealer-ul de biciclete sau un service specializat. Stim cu totii cat de importante sunt franele in procesul de plimbare pe doua roti!

 

 

 

4. Verificarea echipamentului de protectie

 

Acum ca stim ca bicicleta e la fel de pregatita ca si noi pentru sezonul cald, ar trebui sa ne asiguram ca detinem echipamentul de protectie necesar si ca si acesta este intr-o stare optima de functionare. Casca, luminile, cricul, clopotelul, aparatorile, pompa sau lacatul sunt la fel de importante ca bicicleta in sine. Daca sunt lucruri care va lipsesc sau care trebuie inlocuite, hai la noi sa verifici ce accesorii avem disponibile pentru ca urmatoarea plimbare sa nu fie doar distractiva, ci si sigura!

 

 

 

5. Prima tura pe distanta mai scurta

 

Dupa munca, si rasplata! Insa noi va propunem o prima plimbare mai scurta pentru o ultima verificare a tuturor detaliilor mentionate mai sus. In plus, in cazul juniorilor, pauza de peste iarna poate necesita un timp de reacomodare pe doua roti mai lung. Asa ca va sfatuim sa imbinati utilul cu placutul si sa faceti o plimbare mai scurta, care sa va permita atat testarea bicicletei, cat si deschiderea poftei celor mici pentru aventuri pe doua roti. Iar daca e nevoie de o recapitulare a pasilor pentru a stapani pedalatul, va invitam sa parcurgeti acest ghid scurt care trezeste garantat pofta de biciclit!

 

 

 

Pregatiti pentru sezonul cald? Noi zicem ca da, asa ca abia asteptam sa ne intalnim – atat in orase, cat si in mijlocul naturii – si sa ne consumam energia intr-un mod sanatos, cu zambetul pe buze!

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații