Siguranța pe primul loc! Despre Safety & Compliance la woom – Woom Bikes România

Siguranța pe primul loc! Despre Safety & Compliance la woom

Brenda Torres and Alexandra Kühnelt-Leddihn conduc echipa de Safety & Complience woom. Au o viziune comună asupra a ce se întâmplă în departamentul lor decisiv și ne vorbesc despre eforturile de a face bicicletele woom cât mai ușoare și sigure cu putință.  

 

În 2013, lucrând în micul lor garaj, cei doi părinți fondatori woom – la vremea aceea tineri tătici – nu și-ar fi imaginat că start-up-ul lor se va dezvolta atât de mult în următorii 10 ani. Christian Bezdeka și Marcus Ihlenfeld au asamblat, vândut și trimis 287 de biciclete prietenilor și vecinilor în primul an ca producători de biciclete.

 

Astăzi, cu peste 250.000 de biciclete vândute anual, mica companie austriacă destinată exclusiv bicicletelor de copii arată complet diferit. În timp ce conceptul inițial – biciclete ușoare de calitate ce satisfac complet nevoile copiilor – este încă același, majoritatea proceselor din cadrul companiei s-au schimbat semnificativ. woom devine în mod rapid o companie globală, angajând specialiști în toate aspectele ce țin de producerea și vânzarea bicicletelor. Începând cu cercetarea produsului, managementul resurselor, asamblare și până la marketing și comerț online, toate acestea sunt acum îndeplinite de profesioniști, deși până nu de mult erau sarcinile lui Marcus si Christian.

 

Având clienți în peste 30 de țări, fabrici și furnizori pe 3 continente și un număr de angajați ce trece de 200, managementul calității și respectarea reglementărilor devin din ce în ce mai complexe.

 

Acesta este momentul în care Brenda Torres si Alexandra Kühnelt-Leddihn intra în joc. Ambele au o poveste profesionala lungă în acest domeniu și au început să lucreze la woom în 2021. Începând de atunci, cele 2 au restructurat și îmbunătățit aspectele ce țin de complience, lucrând din greu pentru a face experiența woom una cât mai sigură posibil.  

 

„Suntem responsabile de a face bicicletele woom pe cât de sigure cu putință”, spune Alexandra. „In prezent analizăm fiecare aspect de producție, îmbunătățim controlului calității și lucrăm din greu pentru a ne asigura că echipa noastră cunoaște și înțelege reglementările pentru siguranța clienților”.

 

„Viziunea noastră este să facem woom cel mai de încredere brand de biciclete pentru copii din lume”, spune Brenda.

 

Pentru designerii de produs woom drumul de la idee la banda de producție durează cam 3 ani. Înainte de lansare, fiecare componentă trece prin testări extensive astfel încât să îndeplinească standardele internaționale ale industriei. Nici o bicicleta woom nu va intra pe piață fără a trece aceste teste. Sisteme de control al calității sunt instaurate în fabricile furnizorilor, in cele unde realizăm asamblarea și în depozite, iar orice indiciu asupra unei calități scăzute este investigat îndeaproape.

 

„Managerii noștri de produs, inginerii și designerii sunt în mare parte și ei părinți la rândul lor ”, ne dezvăluie Alexandra. „Își doresc ca produsele woom să fie sigure. Treaba noastră este să le explicăm ce înseamnă asta”.

 

Să înțelegi ce înseamnă un produs sigur pentru client nu este atât de ușor pe cât pare. „Definiția siguranței in Amercia poate diferi în anumite cazuri de cea din Europa”, explică Alexandra.

 

Compliance înseamnă să respecți reglementările comerciale și de siguranță ce altfel ți-ar interzice să vinzi produsul. Pentru woom, acestea sunt doar minimul necesar.

 

Atunci când o companie respectă doar legile de conformitate, acest lucru nu înseamnă că produsul este sigur", spune Brenda. "În calitate de companie, trebuie să dovedim această siguranță". Acest lucru conduce munca de zi cu zi a Brendei și a Alexandrei.

 

"Pasiunea mea este să lucrez în întreaga organizație woom pentru a dezvolta cultura siguranței", spune ea. "De la efectuarea analizei pericolelor cu echipa de dezvoltare până la colaborarea cu marketingul și relațiile publice pentru a educa consumatorul cu privire la întreținerea bicicletelor, sunt acolo."

 

La woom, siguranța produselor depășește granițele. Cu Alexandra la sediul woom din Klosterneuburg, Austria și Brenda la sediul din Austin, Texas, ele formează o echipă internațională pe cinste. Au descoperit că împărtășesc o mentalitate asemănătoare și complementară: "Alexandra și cu mine ne-am înțeles de la prima întâlnire", spune Brenda. "Atât ea, cât și eu suntem foarte pasionate de siguranță și conformitate. Împreună acoperim toate aspectele unui program de siguranță bazat pe cele mai bune practici."

 

Articol adaptat. Sursa: woom US Blog

 

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații