Plimbarile pe doua roti in oras – cum te asiguri ca cei mici sunt in a – Woom Bikes România

Plimbarile pe doua roti in oras – cum te asiguri ca cei mici sunt in afara oricarui pericol?

In sezonul cald, cu totii ne dorim sa profitam de orice ocazie pentru a scoate bicicleta din dotare si a petrece cateva ore in aer liber! Dar poate nu intotdeauna avem suficient timp sa planificam o iesire in mijlocul naturii sau in zone mai putin circulate – asa ca singura optiune ramane orasul.

Cum facem, insa, sa ne asiguram ca plimbarile in mijlocul oraselor agitate raman sigure si la fel de distractive pentru juniori? Noi ti-am pregatit cateva sfaturi pe care sa le ai la indemana inaintea fiecarei iesiri la pedalat – fie ea pe stradutele din preajma casei sau pe distante mai lungi – pana in parc, la alte locuri de joaca sau la gelaterie!

 

Incepi cu stabilirea traseului si a destinatiei

Toti participantii la plimbare trebuie sa cunoasca traseul chiar inainte sa se echipeze! Consultati-va impreuna pentru a stabili cel mai sigur si mai placut traseu, la fel ca si destinatia finala. Daca plimbarea e mai lunga, asigurati-te ca identifici si cateva puncte de oprire pentru pauza si hidratare, pentru schimbat impresii si impartasit idei!

 

Echipamentul corespunzator nu trebuie sa lipseasca

Aceasta regula se aplica indiferent de traseu, insa cu atat mai mult in mijlocul orasului. Dupa ce verificam starea bicicletei, e momentul sa ne ocupam de echipament. Juniorii trebuie sa fie protejati, usor de observat de catre toti participantii la trafic si foarte comod imbracati. Atat casca si manusile, cat si celelalte articole de imbracaminte trebuie alese in culori vibrante, care nu doar sa ii protejeze, ci si sa ii scoata usor in evidenta. Hainutele pentru plimbare ar trebui sa fie comode, din materiale calitative si rezistente, care sa lase pielea sa respire si sa nu se lipeasca de corp. In cazul in care cei mici aduc si rucsacul din dotare in plimbare, asigura-te ca baretele sunt stranse corespunzator si ca bagajul este cat mai usor.

 

Ordinea participantilor la plimbare

Daca intreaga familie a iesit la pedalat, ideal este ca juniorii sa fie pozitionati la mijloc, intre adulti. Astfel, ei sunt protejati de potentialele pericole din ambele sensuri si pot anticipa orice schimbare de directie sau oprire. Daca sunt insotiti de un singur adult, varianta cea mai la indemana este ca ei sa pedaleze in fata pentru a fi tot timpul atent supravegheati. Tu poti pedala putin mai departe de marginea drumului pentru a forta masinile sa va ocoleasca mai larg si poti avansa rapid oricand e nevoie sa opresti plimbarea sau sa schimbati impreuna directia. Un alt avantaj este ca iti poti da seama foarte usor daca cei mici isi doresc sa se opreasca dintr-un motiv sau altul si poti controla mai usor aceste mici pauze.

 

Reguli de urmat in oras

Recomandarea noastra este sa pedalati tot timpul pe benzile special create pentru biciclete, este cea mai sigura optiune! Daca totusi trebuie sa ajungeti si pe sosea sau pedalati pe trotuare, alegeti intotdeauna sa respectati sensul de mers – niciodata in contrasens. Ti se poate parea mai usor sa vezi masinile venind din fata spre tine, insa astfel ii incurci mai tare pe soferi si risti sa creezi probleme neprevazute. De retinut este si sa ocoliti mai larg masinile parcate, pentru a evita portierele deschise in ultimul moment.

Foarte important este si sa respectati intotdeauna toate semnele de circulatie, trecerile de pietoni si pietonii. Si apropo de treceri de pietoni – traversarea lor se face fara exceptie pe langa bicicleta din dotare si nu pedaland!

La schimbarea directiei de mers asigura-te ca semnalizezi din timp cu mana corespunzatoare directiei in care vrei sa inaintezi si ca situatia traficului din spatele tau iti permite aceasta modificare de traseu. Atunci cand juniorii vor fi mici profesionisti intr-ale pedalatului, ii poti invata si pe ei aceste trucuri pentru ca si ei sa devina responsabili si autonomi pe viitor!

Incearca pe cat posibil sa eviti pedalatul pe intuneric, indiferent cat de bine iluminate sunt strazile care fac parte din traseul stabilit. De asemenea, ca regula general valabila, cei mici nu ar trebui sa poarte casti audio sau orice alte device-uri care i-ar putea distrage sau i-ar impiedica sa te auda sau sa te vada pe traseu.

 

Ca in cazul oricarei activitati cu juniorii, organizarea este cheia! Iar implicarea celor mici in tot procesul de planificare va avea nenumarate beneficii. Noi va dorim spor la pedalat si cat mai multe aventuri faine pe doua roti – atat in orase, cat si in afara lor!

 

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații