Pompăm distracție pe woom în 6 pump track-uri din România – Woom Bikes România

Pump Tracks din România unde pompezi distracție pe woom OFF și woom UP

Știi piesa aia 🎶 You got to Pump it Up! Don't you know, Pump it Up? 🎶 Cam așa stă treaba și pe Pump Track. 

 

Ce înseamnă Pump Track-ul? 

 

Este un loc de joacă, de distracție și de senzație! Cel mai des se regăsește în parcuri, câteodată și în pădurile din afara orașului. Aceste piste sunt destinate tuturor persoanelor însetate de aventură, cam de orice vârstă. Fie că ești copil, adolescent sau părinte, Pump Track-ul din parcul de lângă bloc poate fi activitatea perfectă pentru un weekend în familie. 

 

Așa cum am spus, este o pistă de biciclete, dar nu este la fel ca toate celelalte. Este o pistă de biciclete cu o suprafață specială, ondulată, cu denivelări și curbe și o construcție ce poate fi din pământ, placaj sau ciment. 

 

Încă ceva ce ar trebui menționat… pe aceste piste nu se pedalează, ci se pompează. 🤓

Adică, te folosești de întreg corpul pentru a controla mișcarea de pump. Folosindu-ți tot corpul în timpul mișcării, generezi forța necesară pentru a te împinge în sus sau în jos pe traseu. În timpul urcărilor, tragi de ghidon cu mâinile, iar în timpul coborârilor, împingi în ghidon cu ajutorul lor. Cu toate acestea, cea mai importantă parte este mișcarea picioarelor tale. Le folosești pentru a avansa pe pantă. Cu cât folosești picioarele mai eficient, cu atât vei ajunge mai repede la următoarea pantă.

 

Iată cum se petrece acțiunea: 

 

În acest articol vorbim despre locurile unde te fură distracția prin oraș, adică în ce parcuri din România găsești cele mai distractive Pump Trackuri. Scroll mai jos să le descoperi pe toate. 👇

 

Pump Tracks în București

 

Pump Track din zona Constantin Brâncuși 📍

Locație: Cartierul Constantin Brâncuși 

Lungime: 42 de m

woom-uri recomandate: woom OFF 4, woom OFF 5, woom OFF AIR 4, woom OFF AIR 5

 

Un pionier al pump trackurilor din București este cel din zona Constantin Brâncuși. Pista de distracție pentru biciclete a fost inaugurată anul trecut, în 2022, iar locul unde se întâmplă magia este într-un spațiu verde, chiar în cartierul din Sectorul 6 al capitalei, vecin cu cartierul Militari şi Drumul Taberei. Pista de Pump Track a fost construită de asociația Zi de Bine, care și-a dorit să aducă un strop de aventură în activitățile din aer liber ale locuitorilor din împrejurimi.  

  

pump-track-constantin-brancusi-bucuresti
Nu este o pistă foarte mare, dar este suficientă pentru câteva momente de distracție. Perfectă pentru începători sau pentru cei ce nu
au mai încercat până acum astfel de suprafețe și denivelări.
Vezi cum arată:


Pump Track din Parcul Crângași 📍

Locație: Calea Crângași

Lungime: 48 de m

woom-uri recomandatewoom OFF 4, woom OFF 5, woom OFF AIR 4, woom OFF AIR 5

 

Suntem tot în sectorul 6, în spațiul verde al Bucureștiului. Facem o scurtă plimbare și ajungem în zona Crângași, mai exact în parcul unde a fost construită cea de a doua pistă de distracție Pump Track.

 

pump-track-crangasi-bucuresti

 

Cu o lungime ce depășește cu 6 metri prima pistă de acest gen din București, pista din Parcul Crângași oferă puțin mai mult spațiu pentru bicicliști și o posibilitate mai mare de a-și îmbunătăți skill-urile, având zone cu suprafețe diverse.


Limita celor care pot intra pe pistă simultan este de 9 persoane, iar timpul de folosire este limitat la 5-6 minute pentru fiecare serie, cu pauze între serii. Un circuit perfect pentru plimbările scurte prin parc cu pauze dese de distracție.

 

Pump Track din Parc Drumul Taberei 📍

Locație: Parc Drumul Taberei

woom-uri recomandate: woom OFF 4, woom OFF 5, woom OFF AIR 4, woom OFF AIR 5

Este foarte aproape de blocurile din zonă. Pista este amplasată în zona de skate-park, tot în sectorul 6, situată chiar la ieșirea din parc. Fiind legat de skate-park, pista de Pump Track, vecină cu celelalte din sectorul 6 este locul în care distracția nu este pusă pe pauză, ci ține de dimineață până seara, acest mic circuit fiind deschis între orele 10:00 - 22:00.

 

pump-track-drumul-taberei-bucuresti

Potrivit pentru trickuri și fun. Are o lungime destul de mică, dar pentru copiii și adolescenții care își descoperă pentru prima dată MTB-ul este 👌. 

 

Înainte să trecem la următoarele Pump Tracks, luăm o scurtă pauză să urmărim cum un mic woombiker dă clasă adolescenților pe un circuit de Pump Track. 👀

@woombikesromania Brb. Ne-am emoționat puțin. 🤧 #fy #fyp #5pasidebine💫 #woom ♬ Cupid – Twin Ver. (FIFTY FIFTY) – Sped Up Version - sped up 8282

 

Pump Track din Oradea 📍

Locație: Calea Aradului

woom-uri recomandate: woom OFF 4, woom OFF 5, woom OFF AIR 4, woom OFF AIR 5, woom UP 5, woom UP 6

 

Ne urcăm în tren și ajungem în Nord-Vestul României. În Oradea. La prima pistă de distracție Pump Track din oraș. Construită în anul 2020, în apropierea magazinului Jumbo. 

 

Este o pistă destul de micuță care îi trage pe woombikeri la pauze de distracție și aventură. Trickuri pe OFF, pompări pe UP și noi prieteni cu care să povestești ce trickuri ai mai învățat. ✌

 

 

Pentru prietenii din Bihor ce sunt în căutarea unei piste de lungimi mari, avem o recomandare de încă un Pump Track, tot în Oradea.

 

Locație: Parcul Salca

Lungime 305 m

woom-uri recomandate: woom OFF toate, woom UP toate

 

 

Pump Trackul din Parcul Salca are o lungime și o lățime mult mai mare decât toate cele prezentate până acum. Circuitul îți dă adrenalina necesară să nu te oprești după primul loop, și lungimea necesară să experimentezi cu încredere pentru prima dată trickuri avansate

 

Fie că ești un începător entuziast sau un biciclist experimentat, pump trackul din Parcul Salca este locul perfect în care să lași pasiunea de aventură să te ghideze. 

 

Pump Track din Cluj-Napoca 📍

Locație: Pădurea Parc Făget

Lungime 93.8 m

woom-uri recomandate: woom OFF toate, woom UP toate

Locul de distracție unde te fură puțin și natura. Pump Trackul a fost construit acum ceva timp, în anul 2015, chiar în inima pădurii Făget, ceea ce-l face din start un loc explorare și relaxare. Vorbim de părinți. Pentru adolescenții cu MTB este locul perfect unde trăiești aventura în natură. 

 

Noi îl recomandăm mai mult pentru drumețiile de weekend, cu întreaga familie. Cei mici pompează distracție pe circuit, iar cei mari se relaxează în spațiile de agrement, la plimbări lungi prin pădure, savurând câteva momente de liniște. 

 

 

Pompează distracție cu bicicletele MTB woom: woom OFF și woom UP! 


Dacă te pasionează aventura SAU vrei să încerci trick-urile văzute pe Youtube, dar nu ai găsit un loc unde să faci asta… pedalează până la cel mai apropiat Pump Track și pompează distracție! Nu uita să ne trimiți și un clip în inboxul woom să vedem și noi cum a fost!

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații