Trasee din România unde te poți plimba cu bicicleta împreună cu copiii – Woom Bikes România

Trasee din România unde te poți plimba cu bicicleta împreună cu copiii

Dacă și pentru tine formula perfectă de weekend este: bicicletă + familie, atunci ești pe ruta potrivită. Am scris un articol care include traseele din România ce merită pedalate măcar o dată, într-un weekend. Începem cu traseele împreună cu familia, unde e musai să îl iei și pe cel mic cu tine. Continuăm cu traseele distractive, unde copiii se simt cel mai bine. Și încheiem cu trasee aventuroase, mai lungi și provocatoare, pentru familii cu adolescenți.

 

1. Plimbări de weekend împreună

 

Parcul Natural Delta Văcărești

poză-Plimbare-cu-bicicleta-în-Parc-Delta-Văcărești-Copii

 

Distanță: 8km
Durată: Între 20 de minute și o oră
woom-uri recomandate: woom 4, woom 5 și woom 6
 
Se spune că Parcul Natural Delta Văcărești este unul dintre cele mai mari parcuri naturale din Europa. De aceea, credem că este una dintre cele mai bune idei să biciclești în Văcărești pe timp de weekend. Nu vorbim doar cu cei îndrăgostiți de natură și aer curat, vorbim cu toți cei care au nevoie de o pauză. Traseul este în București, marcat de două poteci: "Belvedere" și "Printre bălți", acestea sunt prevăzute cu indicatoare ușor de urmărit și cu rampe accesibile din complexul Asmita Gardens până în Strada Săvinești. Traseul începe din digul care cuprinde întregul parc până la potecile centrale.
 
De ce este un loc ideal pentru ciclismul împreună cu familia?
Datorită terenului plat ce oferă numeroase trasee minunate, atât pentru începători cât și pentru cei mai experimentați. Da, voi, părinții bicicliști. 

Pe lângă traseele existente, cicliștii pot parcurge și trasee personalizate. Dacă te abați puțin de la poteca marcată, vei vedea că ești înconjurat de foarte multe puncte de interes din parc: lacuri, păduri și câmpuri. Nu uita să-l echipezi corespunzător pe cel mic.
Și… să înceapă relaxarea de weekend!
@woombikesromania Formula ABCD Partea 1🚴‍♀️ De pus la saved ca să știi cum verifici bicicleta puștiului înainte de călătorit. #familie #miscare #sport #echilibru #stildeviatasanatos #bicicleta #pedalat #peroti #primameabicicleta #invatamersulpebicicleta #activitaticopii Formula ABCD Partea 1🚴‍♀️ De pus la saved ca să știi cum verifici bicicleta puștiului înainte de călătorit. În curând aflăm de la ce vine C & D. 😊 #familie #miscare #sport #echilibru #stildeviatasanatos #bicicleta #pedalat #peroti #primameabicicleta #invatamersulpebicicleta #activitaticopii #fy #fyp #formulaABCD #5pasidebine ♬ Sunrise - Official Sound Studio

Pădurea Snagov

Pădurea-Snagov-copii-plimbări-cu-bicicleta-în-natura
Distanța: 21 km
Durată: Între 1 și 2 ore
woom recomandat: woom OFF 4
 
Ce frumusețe! O evadare în natură. Pădurea Snagov este deja un loc renumit atunci când vine vorba de activitățile în aer liber din România. Traseul de biciclete are aproximativ 20 de km și este bine marcat, acest lucru face ca navigarea să fie destul de ușoară dacă ești împreună cu toată familia. O călătorie ce te poartă prin sate și localități. De-a lungul drumului, și-n stânga și-n dreapta,vei putea admira râuri, lacuri, izvoare și cascade. O gură de aer proaspăt aproape de capitală. O evadare perfectă, ideală și pentru întrecerile care încep cu : “Tu ești!”: Și “Nu mă prinzi!”.

 

2. Aventura strigați URA!

 

Parcul Edenland

Parc-Edenland-copii-plimbare-cu-bicicleta-în-natură

 

Durata: Până se plictisește de prea multă distracție
woom recomandat: toate
Cost: Taxă de intrare și taxă pentru activități. Copiii sub 3 ani au intrarea gratuită.
 
Dacă juniorul îți tot povestește despre aventurile sale și cât de curajos este, uite un loc din aceeași poveste: Edenland Park din Balotești este cel mai mare parc de aventură din România. La doar 20 de minute distanță de București se află unul dintre parcurile cunoscute pentru traseele distractive și locurile atinse de liniște și relaxare.
 
Zero pericole. Doar natură și distracție. 
În Edenland Park cel mic va parcurge de la trasee scurte și ușurele la adevărate aventuri, trasee lungi și puțin dificile. Traseele de bicicletă sunt, de obicei, însoțite de o mulțime de spații de recreere și de numeroase oportunități distractive. Părinții pot închiria biciclete chiar din parc, iar cel mic se poate bucura de o gamă largă de atracții odată ce a obosit de la pedalat (gradina zoologică, trasee aventuroase prin copaci, ateliere de pictură, etc). 

 

Transalpina de Mamut 

transalpina-de-mamut-traseu-bicicleta-familie

 

Distanța: 7km
Durata: aproximativ 40 de minute
woom recomandat: woom OFF AIR 6
 
Dacă biciclistul tău spune că este cel mai aventuros dintre toți, atunci e timpul să pedalezi alături de el pe una dintre cele mai aventuroase piste de biciclete din Alba Iulia. 
 
Denumită de cicliști după dealul pe care se află, Dealul Mamut. Numele a fost inspirat fie de forma dealului, ce seamănă cu o spinare de mamut, fie de una dintre descoperirile din anul 2009, când a fost găsită accidental o măsea de mamut. 
 
Transalpina de Mamut este una dintre cele mai moderne piste de biciclete din România. Amenajată într-o pădure în zona de nord-vest a oraşului, pista se întinde pe o distanță de aproximativ 7 km și străbate întreaga pădure ce leagă două dintre localitățile din Alba Iulia: Micești și Pâclișa. Într-un traseu de nivel mediu: urcare de aproximativ 2 km și coborâre 3,5 km trăiești experiențe unice, de aventură, vezi peisaje captivante și te bucuri de pauze de relaxare în natură. La începutul traseului, în zona Valea Popii, poți lua o pauză chiar în spațiile de agrement cu restaurant, foișoare și locuri special amenajate pentru odihnă.

 

3. O provocare pe două roți

 

Sighișoara-Mălâncrav

Sighișoara-Mălâncrav- traseu-cu-bicicleta-în-familie

 

Urmărește traseul pe Bike Map
Distanța: 57km.
Durata: Peste 2 ore
woom recomandat: woom 6
 
Într-un colț magic din Transilvania există traseul Sighișoara-Mălâncrav. Înconjurat de stejari, păduri și livezi generoase, traseul se lungește pe o distanță de 57 de km și pedalarea poate ține și până la 2 ore jumătate, poate chiar mai mult. Fiind un traseu unde este necesară deplasarea pe șosea, noi vă recomandăm să pedalați cu o atenție sporită la siguranța woombikerilor, mai ales pentru cei mai aventurieri. 
 
În drum spre Mălâncrav, nu rata oprirea în localitatea Criș. Acolo un punct de interes pentru tine poate fi Castelul Bethlen. După prima oră de pedalat ajungi în satul pitoresc Mălâncrav, satul ce reprezintă un obiectiv turistic atât pentru români, cât și pentru străinii care vizitează România.

 

Bucla Cornăţelu

traseu-bicicletă-Bucla-Cornățelu

 

Distanță: 57 km
Durată: Între 2 și 4 ore
woom recomandat: woom 6
 
Situat într-o zonă predominant câmpenească, la doar 58 de kilometri nord-vest de București. Spre Târgoviște se află traseul Bucla Cornățelu. Este un traseu relativ ușor, dar destul de lung.
 
Adică poți pedala fără griji, pentru că traseul este marcat cu atenție. Rămâne să te bucuri alături de familia ta de peisajele înconjurate de dealuri împădurite și văi stâncoase și să pedalezi pe o suprafaţă care variază de la asfalt la drum forestier şi drumuri de ţară. 

 

Pentru că aventura nu se termină aici, am cerut woombikerilor să ne trimită poze cu frumoasele amintiri ale celor mici în mesageria paginii woombikesromania. 😊

 

Iată unul dintre juniori pe woom în Parcul Tei din București. 🚴

 

Copii-plimbare-cu-bicicleta-in-parcul-lacul-tei

 

Vrei să vezi mai mulți woombikeri în acțiune? Aici am strâns toate povestioarele din experiențele lor: 

 

Iar invitația de a ne trimite poze rămâne deschisă! 

 

Pauzele sunt importante. Cele pe bicicletă sunt importante pentru sănătatea ta. Cele împreună cu familia sunt importante pentru suflet. Iar cele care au și puțină aventură și distracție sunt importante pentru o sumedenie de amintiri frumoase alături de woom. 

 

Hai, pregătește-le bicicleta! Weekendul acesta iei o pauză alături de ei. 

 

Aruncă un ochi aici ca să aflii mai multe despre magia pedalatului.

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații