Tips and tricks - What is the correct size? – Woom Bikes România
ruler

Care este mărimea potrivită? Află online care este mărimea potrivită a bicicletei, folosind sistemul nostru de căutare biciclete.

  1. Copilul tău se încadrează între două mărimi diferite de bicicletă și nu eşti sigur dacă merită să iei bicicleta mai mică?
  2. Te întrebi dacă copilul are nevoie de o bicicletă fără pedale sau dacă s-ar putea descurca deja cu o bicicletă obişnuită?
  3. Te întrebi dacă copilul ar putea sări peste o mărime?

Îţi oferim aici toate informațiile importante pentru a găsi bicicleta woom cea mai potrivită pentru copilul tău!

Ce înseamnă de fapt "mărimea potrivită"?

Fiecărui copil i se potriveşte perfect o anumită bicicletă. Regulă generală: nu cumpără niciodată o bicicletă prea mare cu intenția de a o folosi o perioadă mai lungă de timp, ci alege una care se potriveşte cu statura actuală a copilului. Motivul este că, la o bicicletă pentru copii, câțiva centimetri în plus sau în minus pot face diferența dintre frustrare sau distracție la pedale. Prin mărimea potrivită înţelegem deci următoarele: după ce şaua a fost lăsată jos de tot, copilul trebuie să ajungă uşor cu picioarele pe pământ, fără a fi nevoie să-și schimbe poziţia sau să se chinuie prea mult. În special pentru începători și copii mai puțin învăţaţi cu bicicleta, acest contact cu solul al ambelor picioare este un aspect extrem de important pentru siguranţa copilului pe bicicletă.

Tinând bicicleta între picioare, între ţeava superioară şi zona inghinală ar trebui să mai rămână suficient spaţiu astfel încât copilul să nu se lovească de ţeava atunci când coboară brusc din şa.

position 1 position 2

Sus în şa şi hai la drum!

Dacă se poate, lasă-l pe copil să facă o probă cu bicicleta woom pe care o doreşti. Vei vedea destul de repede dacă se descurcă în siguranţă cu o bicicletă de această mărime şi dacă se simte bine în şa. Observă dacă măcar are curaj să plece de pe loc.

Sistemul de căutare biciclete

La sistemul respectiv se ajunge din meniul Biciclete - „Găseşte bicicleta potrivită!“. După ce ai introdus acolo toate datele necesare despre copil, pe ecran va apărea bicicleta pe care ţi-o recomandăm fără rezerve, cu care copilul se va putea plimba în siguranță și alături de care va descoperi plăcerea de a pedala. La prima vedere, sistemul nostru de căutare a bicicletelor pare simplu, însă în spatele acestuia se ascunde un sistem complicat de calcul al mărimii recomandate, folosit pentru toate bicicletele woom şi care are la bază numeroase date statistice cu privire la anatomia copiilor. De aceea, sistemul nostru de căutare a bicicletelor reprezintă cel mai bun instrument pentru a afla online care este bicicleta woom potrivită pentru copilul tău.

În principiu, doar doi factori au aici o relevanţă decisivă: Înălțimea copilului şi nivelul de pricepere. Exact de acești doi factori ţine cont şi sistemul nostru de căutare a bicicletei potrivite. Pentru a fi sigur că vei introduce corect toate datele în sistemul nostru de căutare a bicicletelor, vrem să-ţi explicăm pe scurt acești doi factori.

Înălțimea (Mărime)

După ce ai introdus vârsta copilului, poţi alege pentru mărime între "mic", "medie" și "mare". Ar trebui aici să te gândeşti cât de mare este copilul tău în comparație cu alţi copii de aceeaşi vârstă: sunt ceilalţi copii de vârsta lui în majoritate mai mici cu un cap decât copilul tău? Atunci copilul intră foarte probabil în categoria "mare". Copilul este la fel de mare ca majoritatea colegilor lui? Atunci intră probabil în categoria "mediu".

Nivelul de pricepere

În ceea de priveşte nivelul de pricepere, poţi alege între "începător". și "profesional". Copilul este ceva mai şovăielnic, prudent și nu are încă experiență cu bicicleta sau este încă foarte nesigur? Copilul nu poate pleca încă singur de pe loc şi nu poate lua curba în siguranţă? În acest caz, l-am considera "începător". Copilul este un adevărat talent al mobilităţii, abordează curajos și priceput orice provocare sportivă și circulă deja cu bicicleta în siguranță? Poate urca şi coborî singur de pe bicicletă, poate porni de pe loc singur, poate lua curbele în siguranţă şi poate frâna la timp? În acest caz, ar trebui să optezi pentru "profesional"

După ce ai introdus aceste informaţii, pe ecran va apărea bicicleta woom potrivită pentru el, putând fi atunci sigur că mărimea afișată este exact cea potrivită pentru copil.

Din ce cauză nu contează (de fapt) lungimea interioară a picioarelor

Chiar dacă se discută des despre lungimea picioarelor („lungimea interioară a picioarelor“ sau „distanţa inghinală“), mult mai importantă decât aceasta este nivelul efectiv de pricepere al copilului pe bicicletă. Un copil cu performanţe locomotorii bune se poate acomoda destul de bine la o bicicletă puțin mai mare și o poate folosi în siguranţă, în timp ce un copil mai puţin experimentat se va simţi mai nesigur şi va fi stresat pe o astfel de bicicletă. La o analiză statistică a lungimii interioare a piciorului de la copiii de aceeași vârstă se constată că nu apar diferenţe semnificative faţă de lungimea medie.

Dacă se ia în considerare și faptul că, la măsurarea lungimii interioare a piciorului pot apărea erori de câţiva cm din cauza îmbrăcămintei sau metodei folosite, e clar atunci de ce această mărime nu e atât de importantă. Din acest motiv, am renunţat intenţionat la specificarea lungimii piciorului aparent potrivită pentru bicicletele noastre. Suntem convinşi că sistemul nostru de căutare a bicicletelor este cel mai bun instrument pentru a afla mărimea potrivită. Dacă totuși contează pentru tine lungimea interioară a piciorului, vei găsi mai jos un tabel cu valorile corespunzătoare, recomandate ca lungime minimă pentru bicicletele noastre.

Măsurarea corectă a lungimii interioare a piciorului

Pentru a măsura cât mai exact lungimea interioară a piciorului copilului, procedează în felul următor:

  1. Roagă copilul să stea drept, lipit de perete, îmbrăcat cu şosetele şi pantalonii pe care-i va purta pe bicicletă.
  2. Ia o carte cu coperte cartonate şi pune-o cu cotorul în sus între picioarele copilul, apăsând cu aceeaşi forţă mică, cu care şaua ar urma să apese în timpul mersului cu bicicleta.
  3. Marchează pe perete cota la care se află cotorul cărţii, cu ajutorul unui creion.
  4. Măsoară apoi cu un metru, ţinut pe cât posibil vertical, distanţa de la sol până la reperul marcat. Distanţa astfel măsurată este lungimea interioară a piciorului copilului, dată în centimetri.
  5. Compară apoi valoarea măsurată cu informaţiile noastre despre lungimea interioară minimă a picioarelor.
how to measure
Mărime
Lungimea minimă interioară a piciorului
woom 1
25 cm
woom 1 PLUS
36 cm
woom 2
38 cm
woom 3
42 cm
woom 4
50 cm
woom 5
58 cm
woom 6
64 cm
woom OFF 4
50 cm
woom OFF 5
58 cm
woom OFF 6
64 cm
woom OFF AIR 4
50 cm
woom OFF AIR 5
58 cm
woom OFF AIR 6
64 cm

Cauţi în continuare o bicicletă fără pedale sau vrei imediat o bicicletă obişnuită?

S-ar putea ca, la vârsta de un an și jumătate sau doi ani și jumătate, copilul să nu-și dorească pur și simplu să meargă cu o bicicletă fără pedale, dar acest lucru n-ar trebui să te îngrijoreze. Copiii sunt foarte diferiţi și ar trebui să decidă singuri când sunt gata să meargă cu bicicleta. În orice caz, copilul ar trebui să învețe mai întâi să se dea cu o bicicletă fără pedale, înainte de a se urca pe o bicicletă obişnuită. În acest mod, va exersa să-şi ţină echilibrul atât de important pentru ciclism și, treptat, va învăţa şi cum se foloseşte frâna.

Pentru copiii care încep mai târziu să folosească bicicleta fără pedale vă recomandăm modelul nostru special woom 1 PLUS - acesta are roți de 14” și este mai mare decât bicicleta clasică de 12” fără pedale, pentru începători. Deoarece copiii se familiarizează relativ rapid cu bicicleta fără pedale, am montat suportul pentru picioare SURFBOARD şi la modelele woom 1 PLUS, cu care mersul pe bicicleta fără pedale devine deosebit de distractiv: dacă-şi poate ţine bine echilibrul și merge cu o viteză mai mare, îşi poate pune picioarele pe suport, bucurându-se atunci de senzația plăcută produsă de rularea bicicletei.

woom 1
woom 1
woom 1 PLUS
woom 1 PLUS

Prima bicicletă – woom 2 sau woom 3?

Cea mai frecventă întrebare care ni se pune despre mărimea bicicletelor este legată de mărimea potrivită pentru prima bicicletă: un woom 2 sau un woom 3?

În special pentru prima bicicletă se aplică următoarea regulă: nu cumpăra o bicicletă prea mare. Chiar dacă copilul a început să prindă viteză şi merge în siguranță cu bicicleta fără pedale, va trebui totuși să învețe să şi pedaleze atunci când trece la bicicleta cu pedale, şi, în același timp, să-și ţină echilibrul, să ţină direcţia, să frâneze şi să vireze în siguranţă. Asta înseamnă la început o mică provocare, pentru care copilul tău trebuie să se simtă în siguranţă. De regulă, acest lucru e imposibil dacă foloseşte o bicicletă prea mare, de pe care ajunge cu greutate la sol, numai cu vârful picioarelor. Pentru sistemul nostru de căutare a bicicletelor, acest lucru înseamnă că, la trecerea de la bicicleta fără pedale la cea cu pedale, trebuie să consideri copilul un „începător”, chiar dacă este deja un adevărat profesionist pe bicicleta fără pedale.

woom 2
woom 2
woom 3
woom 3
Nu uita următoarele: prima bicicletă a copilului joacă un rol important pentru plăcerea mersului cu bicicleta. Chiar dacă bicicleta i-a rămas mică după prima vară, investiția s-a meritat totuşi dacă copilului îi face plăcere şi este entuziasmat de mersul cu bicicleta în siguranţă. Fiindcă bicicletele noastre au o calitate deosebită şi îşi conservă valoarea, la revânzarea unei biciclete woom, folosită doar scurt timp, vei obţine un preţ mare.

Trecerea peste o mărime

Copilul merge deja în siguranță cu woom 2, woom 3 sau woom 4 și te întrebi dacă ar putea sări o mărime? Pentru a lua o decizie în acest sens, foloseşte sistemul nostru de căutare biciclete.

În general, nu-ţi recomandăm să sari peste o mărime. Saltul peste o mărime n-ar trebui subestimat, mai ales fiindcă, începând cu woom 4, bicicletele au şi schimbător de viteze, o altă componentă la care copilul trebuie să fie atent. Chiar dacă copilul tău merge deja în siguranță cu bicicleta și poate ajunge la sol cu vârful picioarelor folosind o bicicletă cu două mărimi mai mare, să nu uiţi că o astfel de schimbare nu înseamnă doar că bicicleta are un cadru mai mare, ci şi că este mai grea, iar copilul poate să se obişnuiască mai repede cu o bicicletă mai mică.

Sistemul nostru de mărimi este bine gândit, fiind conceput astfel încât să recomande bicicleta potrivită indiferent de vârsta copilului. În acest sistem nu se poate sări peste o mărime. Cu pipa Vario folosită începând de la modelele woom 4 nu creşte doar înălţimea ghidonului, ci şi lungimea acestuia, bicicletele putând fi de aceea folosite mai mult timp, în care copilul va avea mereu o poziție optimă în şa.

Misiunea noastră

Să transmitem cât mai multor copii dragostea pentru ciclism. Aceasta este misiunea noastră. Pasiunea pentru ciclism se poate dezvolta numai în cazul în care copilul tău se simte în siguranță și confortabil pe bicicletă și dacă o poate ţine bine sub control.În marea majoritate a cazurilor, bicicletele pentru care copilul trebuie să mai „crească” nu îndeplinesc o astfel de condiție importantă.

Spre sistemul de căutare biciclete
Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații