De ce nu sunt necesare roțile ajutătoare pentru bicicletă?

Iubim distracția la pedale. 


Înțelegem fricile care există și ținem mai mult ca orice la siguranța micilor woombikeri. De aceea construim biciclete cu scopul de a le fi ușor să își mențină echilibrul pe ele, încă de la prima încercare.

 

Mulți părinți presupun că roțile ajutătoare sunt cele care îi învață pe copii cum să își mențină echilibrul. În realitate, se întâmplă exact opusul. Copiii învață că pe bicicletă pot merge fără să-și țină echilibrul. Odată cu înlăturarea roților ajutătoare, acest sentiment dispare și duce la frică. Practic, micii bicicliști au parte de un nou început (atunci când nu rămân cu deprinderi ce îi vor încurca mai târziu). Roțile ajutătoare, în cel mai bun caz, doar amână procesul real de învățare.

 

👇Citește mai departe și află de ce montarea roților ajutătoare nu este necesară pentru o bicicletă!👇

 

Ce se întâmplă în momentul în care montezi roți ajutătoare la bicicletă?

 

 

Este îngreunat procesul de învățare. Roțile ajutătoare nu antrenează copiii să meargă pe bicicletă, ci doar îi asistă. Este creată o falsă impresie de siguranță și echilibru. În loc să învețe echilibrul și pedalarea corectă încă de la primele ture de biciclit, copiii dezvoltă deprinderi greșite cum ar fi:

 

Virajul direct

 

💡Fun fact despre viraje💡: pentru a vira, spre exemplu, la dreapta, este necesar ca mai întâi să facem un mic viraj la stânga. Deși pare contraintuitiv, vă invităm ca data viitoare când ieșiți la pedalat să fiți mai atenți la cum faceți virajul. Veți observa că a vira direct spre dreapta este imposibil, cel puțin fără a cădea.

Cu roți ajutătoare, copiii tind să vireze direct la dreapta sau la stânga, fără a vira în direcția opusă mai întâi. Cu alte cuvinte, învață să vireze incorect. Acest lucru va duce mai târziu la dificultăți în învățarea mersului obișnuit (fără roți ajutătoare). Implicit, din cauza acestei deprinderi greșite, riscul de accidentare crește. 

 

Sprijinul pe roțile ajutătoare

 

Copiii se obișnuiesc să se bazeze pe roțile ajutătoare pentru a nu cădea. Real, ar trebui să se bazeze doar pe abilitatea lor de a-și menține echilibrul. Parte din a vira înseamnă să te înclini în direcția virajului. Pentru că roțile ajutătoare nu permit asta, copiii învață că virajul se face cu bicicleta în poziție verticală. O altă deprindere contraproductivă pentru învățarea reală a mersului pe bicicletă. 

 

Obiceiuri greșite

 

Folosind roțile ajutătoare, cei mici se concentrează doar pe a pedala și nu pe menținerea direcției și a echilibrului, iar abilitatea de a merge pe bicicletă nu va putea fi învățată corespunzător. De fapt, pedalatul ar trebui să fie ultimul element din a învăța mersul pe bicicletă. Învățarea unei tehnici greșite de pedalat poate contribui la pierderea încrederii în sine și lipsa dorinței de a continua cu pedalatul. Pe noi, nimic nu ne-ar putea întrista mai tare. 😔

 

Bicicletă de echilibru sau bicicletă cu roți ajutătoare?

 

bicicletă-de-echilibru-sau-bicicletă-cu-roți-ajutătoare

 

 

Primim zilnic poze cu amintirile woombikerilor, îi vedem urcați pe woom încă de la vârsta de 1 an și jumătate. Pe lângă poze și videoclipuri cu cei mici, în inboxul nostru au ajuns, de-a lungul timpului, și întrebări despre montarea roților ajutătoare la bicicletele woom.

 

Ținem la procesul de învățare autentic, așadar bicicletele noastre nu permit deloc montarea roților ajutătoare. Nu există loc fizic pentru ele pe bicicletă, iar orice metode alternative de montare pot fi periculoase pentru copii. 

De ce facem asta? Când biciclesc pentru prima oară, copiii nu învață doar să pedaleze, ci să-și antreneze și abilitățile de concentrare, perseverență și imaginație. Învățatul mersului pe bicicletă este una dintre cele mai frumoase amintiri ale copilăriei. Iar roțile ajutătoare nu ar trebui să adauge extra greutate bicicletei fără să aducă beneficii reale celor mici. 

 

„Dar îi este frică să urce direct pe bicicletă. Ce putem alege?”

 

O bicicletă de echilibru. Nu are pedale și este perfectă pentru a-l învăța pe cel mic ce înseamnă cu adevărat să-ți menții echilibrul. Este momentul ca cel mic și woom să facă pentru prima dată cunoștință. 🤝

 

bicicleta-de-echilibru-woom-construită-să-ajute-copilul-să-învețe-echilibrul-și-virajele-cele-mai-importante-aspecte-ale-mersului-pe-bicicletă

Sunt ușoare, agile și pot fi folosite pe diferite tipuri de teren, încă de la vârsta de 18 luni. 


O bicicletă de echilibru woom este construită în așa fel încât  copilul să învețe cele mai importante aspecte ale mersului pe bicicletă: echilibrul și virajele. Spre deosebire de bicicletele cu roți ajutătoare, pe bicicletele de echilibru cei mici pot merge aproape oriunde poate merge și o bicicletă cu pedale, ca de exemplu trasee și pante. 


Dacă copilul tău este deja prea mare pentru o bicicletă de echilibru, adică are în jur de 5 ani și peste 110 cm, orice bicicletă woom poate fi transformată în bicicletă de echilibru prin înlăturarea pedalelor. 


Mai spunem o dată. ȘI MAI TARE! 🥳🥳🥳

Orice bicicletă cu pedale poate deveni una de echilibru.


Bicicletele de echilibru oferă încredere. În momentul în care, copiii sunt gata să facă următorul pas și să treacă la prima lor bicicletă cu pedale, ei o vor face cu încredere și îndemânare, pentru simplul fapt că sunt obișnuiți cu bicicleta și menținerea echilibrului.

 

Ce poți face în schimbul montării roților ajutătoare?

 

🚴Alege bicicleta potrivită.🚴

 

Fie că este o bicicletă de echilibru, sau nu, alege o bicicletă potrivită pentru mărimea și vârsta copilului tău. 

 

ce-poți-face-în-schimbul-montării-roților-ajutătoare

 

Frica de a merge pe bicicletă este, de fapt, frica de a cădea de pe bicicletă. Cel mai important pentru copil este să se simtă confortabil și să simtă că are control. Îți este frică să nu-și piardă controlul? Dacă bicicleta este pe mărimea lui, îi va fi foarte la îndemână să pună picioarele la momentul potrivit jos, pe pământ. 

 

😌Control la pedale.😌

 

Ați luat o bicicletă cu pedale, dar nu se simte încă pregătit să pedaleze?

 

💡woom & tricks💡: la orice bicicletă woom, în loc de montarea roților ajutătoare, poți transforma bicicleta într-o bicicletă de echilibru. Nu uita, învățarea nu se va întâmpla niciodată în lipsa dorinței lui. Încearcă să îl motivezi prin puterea exemplului tău sau al altor copii. Spre exemplu, evenimentul nostru - wooming around - adună muuulți copii cu niveluri diferite de abilitate la pedale. Stai cu ochii pe noi pe Instagram sau Facebook și vei afla când va avea loc următoarea ediție. 

 

✨Distracțieeeeeee! ✨

 

Ai răbdare și încurajează-l să învețe în ritmul lui. Fii alături de el prin suport moral și fizic. Încurajează-l și ține-l de șa la pornire. Până la urmă este amintirea voastră. Scoate tot ce-i mai bun din prima sa experiență la pedale! 



Dacă încă nu am făcut cunoștință și ești pentru prima dată pe blogul nostru, aici afli totul despre woom!

 

Sfaturi de pedalat & experiențe woom pe care să le descoperi:

 

Cum să-ți pregătești bicicleta pentru sezonul de pedalat?

Despre siguranța pe bicicletă

Cel mai bun prieten al copilului tău

Cum aleg bicicleta potrivită pentru copii?

Premii pe care le-am câștigat

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații