Dezvoltarea copiilor prin pedalarea pe un woombike – Woom Bikes România

Ce rol are un woombike în dezvoltarea copiilor?

Știai că joaca pe un woom poate fi mai mult de atât? 😄

 

Când ne gândim la bicicleală, ne gândim automat la distracție pe afară. Însă, pe lângă distracție, pedalatul antrenează și trăsături ce fac parte din dezvoltarea copiilor: concentrare, multă perseverență și imaginație. În momentul în care circulația sângelui crește, creierul primește mai mult oxigen și nutrienți, fapt ce ajută la dezvoltarea abilităților mentale.

 

În acest articol povestim despre cum pedalatul pe o bicicletă woom poate ajuta atât la dezvoltarea fizică, cât și la dezvoltarea abilităților mentale ale copiilor. 🚴Citește mai departe!

 

Antrenează-i zâmbetul pe woom! 

 

Și copiii au nevoie de pauze. Pauzele contribuie la menținerea unui echilibru pozitiv între minte și corp. Atunci când cei mici își iau timp să se relaxeze și să facă activități, cum ar fi pedalatul, ei intră într-o călătorie în care explorează lumea din jurul lor. Asta le alimentează în primul rând imaginația, dar și perseverența de a duce până la capăt traseul pe care au pornit. 

 

În turele de bicicleală copiii își întăresc abilitățile motorii, construiesc relații sociale și explorează lumea din jurul lor. 🏞️

 

antreneaza-zambetul-copilului-tau-pe-woom

 

De ce este important să păstrezi echilibrul pozitiv între minte și corp? 


Atunci când mintea este liniștită, corpul se relaxează și vice-versa. Pentru un stil de viață sănătos și pentru dezvoltarea copiilor încearcă să incluzi: activități pe afară, odihnă și timp petrecut împreună în viața voastră de zi cu zi.


Are teme de făcut? Scoate-l la o tură de woom.

La întoarcere vei observa că se va concentra mult mai ușor. Atenția pe care o acordă la drum și la ritmul în care pedalează contribuie la dezvoltarea: memoriei, atenției și la gândirea analitică în situații dificileCât timp cel mic pedalează pe bicicletă, circulația sângelui crește și furnizează mai mult oxigen și nutrienți organismului pentru a susține efortul. În așa fel este stimulat sistemul nervos, ce îmbunătățește starea de de bine generală și concentrarea.


Când devine pedalatul o formă autentică de exprimare? 

 

pedalatul-o-forma-autentica-de-exprimare

 

Am putea spune că din momentul în care își alege bicicleta. 

 

Paleta de culori pe care a pus ochii, tipul de bicicletă, accesoriile, stickerele pe care le lipește pe cadru, chiar și traseul la care se gândește de dinainte să plece de acasă, toate devin o formă de exprimare, care îl ajută pe cel mic să descopere ce-i place cu adevărat.

 

Cum îl poți încuraja să-și exprime personalitatea?

 

🚲Lasă-l să aleagă singur culoarea bicicletei.

🙋‍♀️Arată-i ce face fiecare tip de bicicletă și întreabă ce i-ar plăcea să încerce.

🚀Începi o vânătoare de stickere! Fiecare sticker adăugat pe cadru sau cască poate fi un moment special din călătoriile voastre.

🧸Adăugați împreună accesorii! 

 

Nu uita. Fiecare detaliu contează și fiecare dintre cele de mai sus construiește universul lor.

 

Așteptări vs realitate

 

Atunci când intri în lumea micilor bicicliști, nu le impune așteptări prea mari. Este important pentru dezvoltarea copiilor să pui distracția pe primul loc, și nu timpul sau modul în care învață să pedaleze.

 

Copiii au nevoie de timp. Fiecare copil are propriul ritm de învățare. Este nevoie să-i acorzi cât mai mult spațiu și timp pentru a se acomoda cu bicicleta și a înțelege cum să ajungă la echilibru. Este important și să nu-l presezi. Lasă-l să simtă că poate progresa în ritmul lui. De asemenea, asigură-te că dorința de a învăța pedalatul vine de la el. Fără dorință autentică, toate eforturile în acest sens tind să fie inutile.

 asteptari-versus-realitate

 

A fi alături de woombiker în momentele de bicicleală înseamnă și sprijin emoțional. Atunci când apare frustrarea sau nesiguranța, arată-i că ești acolo. Hrănește-l cu încurajări și multă compasiune! Fiecare greșeală poate fi o oportunitate de învățare, iar sprijinul tău întotdeauna îl va ajuta să simtă astfel de momente cum trec mult mai ușor. 

 

Timpul, răbdarea și compasiunea construiesc încrederea de sine. 

 

Și un woombike face același lucru. Fiecare woombike este foarte ușor de pedalat și manevrat. Avantajul pe care îl are un woom este că bicicleta este construită pentru corpul și greutatea copiilor. De aceea, chiar dacă există anumite așteptări în procesul de învățare, bicicleta le va fi de mare ajutor în călătoria lor. Dar, nu uita. Întotdeauna casca sus! 😉


💡Ce schimbări spun părinții woombikerilor că au observat în comportamentul și încrederea copilului după ce au început să pedaleze zi de zi?

 

Deși el este oricum curajos din fire, și mersul pe bicicletă a ajutat la dezvoltarea acestei trăsături. Chiar și atunci când pică, cu toate că se întâmplă rar, se ridică repede și merge mai departe. Îi place destul de mult să exploreze, mai ales cu bicicleta!

 

Valentin - tătic de băiat, bicicletă woom 3

 

Copilul tău este prea mic să urce pe bicicletă? Începeți împreună aventura cu o bicicletă de echilibru!

 



 

 

Bicicletele fără pedale îi învață pe cei mici ce înseamnă echilibrul. 

 

Cu puțină pregătire și exerciții simple pentru începători, încrederea copilului pe bicicletă va crește de dinainte să ajungă la pedale. Astfel, trecerea de la bicicleta fără pedale la cea cu pedale va decurge fără teamă sau probleme. 

 

Dezvoltarea copiilor pe woom începe acum! 

Dacă încă nu am făcut cunoștință și ești pentru prima dată pe blogul nostru, aici afli totul despre woom!

 

Sfaturi de pedalat & experiențe woom pe care să le descoperi:

 

Cum să-ți pregătești bicicleta pentru sezonul de pedalat?

Despre siguranța pe bicicletă

Cel mai bun prieten al copilului tău

Cum aleg bicicleta potrivită pentru copii?

Premii pe care le-am câștigat

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații