Învață mersul pe bicicletă: Despre bazele biciclitului & bicicleta de echilibru woom.

Punem preț pe explorare și pe aventura la pedale. Credem că pentru cei mici este important să învețe prima dată coordonarea și menținerea echilibrului. Este o activitate nouă pentru ei:prima dată când descoperă lumea pe bicicletă. Creează-le un spațiu sigur de învățare, unde să vă puteți bucura cu toții de distracție și amintiri frumoase!


Este nevoie de susținere și multă încurajare ca ei să descopere în ritmul lor bucuria de a merge pe bicicletă. Astăzi afli totul despre echilibru și bicicletele woom care dau tonul distracției. 

 

🚴 Pedalează prin sfaturile lăsate mai jos și pornește în călătoria voastră! 

 

 



„Eu nu știu să merg pe bicicletă. Cum aș putea să-mi învăț copilul să o facă?”

 

cum-să-îmi-învăț-copilul-să-meargă-pe-bicicletă-dacă-eu-nu-știu-să-o-fac

 

 

Faptul că îi ești alături la primele ture de biciclit este de-ajuns. 


🚴Hop pe woom și pornește la drum cu pași mici, dar siguri! 🚴 Cel mai sigur pas este ca cel mic să se familiarizeze cu bicicleta. Pentru asta, noi și întreaga comunitate a micilor bicicliști recomandăm bicicleta de echilibru woom.


De ce? Este oportunitatea perfectă prin care micul tău explorator poate învăța despre echilibru și distracția la pedale. Practic, începeți ora de biciclit împreună. 😁 Este momentul perfect să vă conectați și să creați amintiri frumoase. Înainte de a porni la drum, puteți începe prin a explora bicicleta și componentele sale: roți, ghidon, șa…dar mai ales frânele. Astfel, cei mici pot învăța din timp să le folosească corect. 


Cum îl poți asista la primele ture de biciclit? 


Ține-l de umeri, atât cât să facă primii săi pași stabili pe bicicletă. Apoi, fă trecerea la ținutul de șa. Încurajează-l. Vorbele tale îl vor face să înainteze. Ai încredere, va reuși! 


💡Ține-l doar de șa și nu te agăța de ghidon. Pentru a prinde încredere la pedale, trebuie să descopere singur cum reacționează bicicleta, cum se înclină și cum se comportă pe drum. Tu poți face învățarea mai rapidă și mai distractivă ghidându-l prin direcții corecte.

 

„Copilului meu îi este frică de bicicletă.”

 copilului-meu-îi-este-frică-de-bicicletă

 

În primele ture de biciclit este normal să intervină frica. Chiar dacă în acel moment frica pare să preia controlul, ține minte că este nevoie de: timp, răbdare și (poate) alți woombikeri care să-l stârnească să învețe alături de ei. Spune-i că este absolut normal să fie speriat la început. Până la urmă, și cei mai curajoși supereroi simt frică uneori! Curajul înseamnă să mergi înainte, chiar dacă îți este frică. 🦸

 

Copiii văd lumea diferit față de adulți. Percepția lor vizuală și auditivă nefiind complet dezvoltate, reacționează mai încet și nu sunt conștienți imediat de pericole. Din acest motiv, este important să-i fii alături, pentru a observa posibilele pericole din jur.

 

Bicicleta de echilibru îl pregătește pe copil pentru prima lui amintire la pedale. Frica de căzături dispare atunci când folosește o astfel de bicicletă. La început, picioarele rămân pe pământ, iar pe măsură ce capătă încredere învață să le ridice și să-și mențină echilibrul în mișcare. Pe o bicicletă de echilibru ei se concentrează mai mult pe coordonare și alte abilități esențiale, cum ar fi virajele, viteza și frânarea. Un plus pe care îl are bicicleta de echilibru woom este frână de mână. Aceasta îl ajută pe copil să învețe să frâneze corect încă de mic. 

 

💡Cum pregătesc bicicleta de echilibru woom? 

 

Este nevoie să coborâți șaua pentru ca cel mic să împingă din picioare când stă pe ea. 

Cu o şa joasă şi un ghidon înalt, echilibrul devine asemănător cu cel al mersului în picioare. Stând pe bicicleta fără pedale, paşii devin treptat din ce în ce mai lungi, iar mersul se transformă în alergare!

 

Iată ce spune Andra Marc, mămică din comunitatea woom despre prima lecție de pedalat: 

 

„Liam, spre exemplu, înainte să pornească prima dată cu woom, își așeza instinctiv bicicleta lângă perete și pedala în spate. De aceea, i-a fost foarte ușor să pornească cu ea, încă din primele ture de pedalat. Devenise✨BFF cu woom✨, încă de dinainte să pornească în prima lor călătorie. S-a descurcat excelent la pedale…”

 

Citește articolul despre lecția lui Liam la pedale! 

 

✨Ta-daaa! ✨Când va veni momentul să treacă la o bicicletă cu pedale, ai încredere că va fi foarte bine pregătit pentru distracție. 

 

„Este prea mic ca să învețe să pedaleze…”

 

cum-învață-cel-mic-să-pedaleze-pe-o-bicicletă-de-echilibru-woom

 

Fals. Copiii învață foarte multe în primii ani de viață, iar biciclitul nu este exclus. ✨

 

În această etapă a vieții, este important să se implice în activități noi și să încerce să depășească provocările alături de tine.❤️ 

 

Repetiția este mama învățăturii. Pe o bicicletă de echilibru woom, copilul tău preia controlul complet și devine mobil. Prin repetiții și plimbări zilnice, copilul tău devine confortabil și ușor, ușor va prinde curaj să descopere lumea și cu picioarele pe pedale. 

 

De la o primă încercare, la un super PRO pe bicicletă.✌️

 

 

 

 

Dacă încă nu am făcut cunoștință și ești pentru prima dată pe blogul nostru, aici afli totul despre woom!

 

Sfaturi de pedalat & experiențe woom pe care să le descoperi:

 

Cum să-ți pregătești bicicleta pentru sezonul de pedalat?

Despre siguranța pe bicicletă

Cel mai bun prieten al copilului tău

Cum aleg bicicleta potrivită pentru copii?

Premii pe care le-am câștigat

 

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații