First steps on a balance bike – Woom Bikes România

Primul pas în ciclism: Păstrarea echilibrului

Să trezim curiozitatea imediat ce copiii pot să meargă în picioare.

Cel mai bine este să mergem într-un loc unde mai sunt şi alţi copii în jur. Dorinţa de a merge pe bicicletă este trezită, iar mişcarea este învăţată şi prin observare! Presiunea asupra copiilor nu are niciun efect. Ei decid singuri când este momentul potrivit să urce pe bicicleta fără pedale. Cu o şa joasă şi un ghidon înalt, echilibrul este asemănător cu cel al mersului în picioare. Stând pe bicicleta fără pedale, paşii devin treptat din ce în ce mai lungi, mersul se transformă în alergare!

woom 1
woom 1
12″  •  2,95 kg
1,5 - 3,5 ani  •  82 - 100 cm
woom 1 PLUS
woom 1 PLUS
14″  •  4,2 kg
3 - 4,5 ani  •  95 - 110 cm

Pasul 1: Mersul

Cu ajutorul bicicletei fără pedale pot fi exersaţi pentru început primii „paşi“ cu bicicleta. Copiii învaţă cel mai bine prin imitaţie: Mergeţi pur şi simplu în parc, unde „aleargă“ deja alţi copii, şi luaţi bicicleta fără pedale cu voi!

Sfatul 1: Reglaţi înălţimea corectă a şeii; astfel ca cel mic să atingă ferm cu ambele picioare pământul. Între şa şi funduleţul copilului ar trebui să fie un spaţiu de 3-5 cm.
Sfatul 2: Adultul îl poate ţine pe copil de umeri la început, atât timp cât cel mic a învăţat să facă stabil câţiva paşi cu bicicleta fără pedale.

Pasul 2: Alergarea

De acum paşii devin din ce în ce mai mari; după ce a învăţat mersul, vine în sfârşit alergatul. După puţin exerciţiu îşi ridică cu mândrie picioarele în aer.

Sfatul 1: De îndată ce copilul deja mai mult aleargă decât merge pe bicicleta fără pedale, puteţi ridica şaua treptat puţin câte puţin.

Pasul 3: Frânarea!

Frânarea se învaţă cel mai bine cu bicicleta fără pedale deoarece poate fi realizată și cu piciorul ferm pe pământ. Frânarea cu bicicleta fără pedale woom îi învaţă pe copii comportamentul corect la frânare. Aceasta îndeplineşte – împreună cu sentimentul echilibrului – toate condiţiile, pentru a învăţa pe bicicleta adevărată doar pedalatul!

Sfatul 1: Îndată ce încercările de mers reuşesc, frânarea poate fi demonstrată prin ridicarea bicicletei fără pedale în aer. Copii văd atunci, cum roata din spate se blochează prin tragerea manetei de frână. Aceasta poate fi manevrată în siguranţă şi cu uşurinţă de cei mici!

De la prima încercare de menţinere a echilibrului la un profesionist pe bicicletă

Să învăţăm ciclismul în 15 minute

Să învăţăm ciclismul este o joacă de copii. Şi e chiar mai uşor cu sfaturile potrivite!

Trecem peste crengi și pietre:

Acum e vorba despre abilitate. Multe lucruri pot fi învăţate într-o zi în aer liber.

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații