Tips and tricks - Learn to ride in 15 minutes – Woom Bikes România

Picioarele pe pedale: Să învăţăm ciclismul în 15 minute

Acum e timpul pentru pedalat. Trecerea la o bicicletă cu pedale este mai ușoară decât pare la o primă vedere. Un joc de copii, căci echilibrul a fost deja învăţat pe bicicleta fără pedale. Şi va funcţiona, chiar dacă nu a fost învăţat! Important este să i se arate copilului legătura dintre mișcarea pedalelor şi roata bicicletei. Atunci va înţelege pedalatul! Iar la pasul următor puteţi verifica şi funcţia frânei verzi din spate.

Pasul 1: pedalarea

Înainte de exerciţiul în sine de pedalare, merită să le explicăm celor mici cum funcționează mecanismul pedalării. Această explicație va face pedalatul mult mai uşor! Dacă cei mici sunt obişnuiţi cu bicicleta fără pedale, pedalatul se învaţă rapid. Sunt permise şi căzăturile – asigurați-vă că poartă întotdeauna cască și mânuși.

Sfatul 1: Pentru o înţelegere mai rapidă, demonstraţi-le cum pedalele acționează roata din spate! Pur şi simplu, ridicaţi roata şi rotiţi pedalele cât de repede puteţi și apoi opriţi-le cu frâna.
Sfatul 2: Înălţimea şeii ar trebui să fie reglată în aşa fel, ca ambele picioare ale copilului să poată atinge bine pământul când stă pe şa şi doar călcâiele să fie uşor ridicate.
Sfatul 3: La primele încercări de a merge, ţineţi copilul de umeri sau de şa. Foarte lejer, nu-l ţineţi strâns şi vă rugăm să nu utilizaţi roţi ajutătoare. Îşi găsesc singuri echilibrul şi puţină viteză ajută.

Pasul 2: Ciclism

Acum este marele moment! Chiar dacă mai sunt ajutați pentru a se echilibra, este important ca cei mici să simtă că avansează singuri.

Sfatul 1: Imediat ce copiii pedalează singuri, puteţi să nu-i mai ajutaţi şi să-i lăsaţi să meargă singuri puţin câte puţin.
Sfatul 2: O suprafaţă uşor înclinată este potrivită; asigurați-vă că este suficient loc pentru copii şi că nu sunt obstacole precum bordurile sau șanțuri.

Pasul 3: Frânarea şi staţionarea

Este important ca de-a lungul primilor metri să mergeţi întotdeauna alături de copil, pentru a opri încet bicicleta sau pentru a preveni o cădere. După câteva încercări copilul poate încerca să frâneze singur!

Sfatul 1: Instinctiv, copiii tind să frâneze cu picioarele. Abordarea în joacă a frânării corecte cu ajutorul manetei de frână verzi trebuie să aibă loc cât mai repede posibil! Mai întâi frâna – şi apoi picioarele pe pământ, asta e regula.

Pasul 4: Mersul cu bicicleta singuri

Ultimul pas spre independenţă şi aventura pe două roţi: mersul pe cont propriu. Acest lucru este foarte uşor de învăţat ştiind câteva trucuri!

Sfatul 1: Fiecare copil are un picior dominant pe care îl folosesc pentru a pleca de pe loc cu bicicleta. Pedala trebuie sa fie in poziția orei 1 pentru o plecare ușoară. Aşa că, este nevoie sa se aşeze pe şa, să rotească pedala în poziţia corectă, să aşeze piciorul, să apese pedala şi să împingă în pământ cu piciorul liber.
Sfatul 2: Alternativ se poate exersa plecarea de pe loc ca şi la bicicleta fără pedale. Pur şi simplu, este nevoie să împingă bicicleta folosind picioarele, iar apoi, cand atinge viteza potrivită, să ridice picioarele și să le așeze pe pedale.

De la prima încercare de menţinere a echilibrului la un profesionist pe bicicletă

Trecem peste crengi și pietre:

Acum e vorba despre abilitate. Multe lucruri pot fi învăţate într-o zi în aer liber.

Primii paşi pe bicicleta (fără pedale)

La început entuziasmul ţine de menţinerea echilibrului.

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații