Plimbările cu bicicleta în sezonul rece: super beneficii pentru copii
Încet, încet, sosesc anotimpurile reci și, odată cu acestea, deja temperaturile de afară încep să scadă. Există super beneficii pentru a face plimbările cu bicicleta distractive și sigure în sezonul rece. Descoperă-le mai jos! ❄️
Cum ne îmbrăcăm pentru plimbările cu bicicleta în sezonul rece? 🧣
Temperatura scăzută nu reprezintă o problemă, nici pentru cei mici, nici pentru cei mari. Pentru a înțelege acest lucru, luăm în considerare un proverb din țările nordice, care spune: „Nu este niciodată prea frig, ci doar avem prea puține straturi de îmbrăcăminte.”
🏔️Traseele montane sunt o opțiune excelentă pentru pasionații de ciclism. Sunt combinația perfectă dintre peisaje impresionante și provocări variate. Aceste trasee te poartă prin peisaje naturale spectaculoase, de la păduri dense și câmpii verzi, până la vârfuri înzăpezite și stânci abrupte. Dificultățile variate, de la urcări abrupte și coborâri tehnice până la porțiuni de teren accidentat fac ca fiecare traseu să fie o aventură unică.
Așadar, tot ce trebuie să facem pentru a ieși la o plimbare cu bicicleta atunci când temperatura scade este să fim atenți la echipamentul pe care îl purtăm, pentru a ne proteja de frig, fără a ne încălzi prea tare. Este recomandat să plecăm de la 3 straturi de îmbrăcăminte pentru corp și 2 straturi pentru picioare:
Primul strat ☝️
Purtați bluză și pantaloni mulați pe corp.
Ce recomandă woom? Folosiți materiale sintetice sau lână. Bumbacul, din păcate, nu este potrivit ca prim strat deoarece absoarbe și menține umiditatea. Astfel, bluza rămâne umedă și de asemenea, lipită de corp, ducând la scăderea temperaturii.
Strat intermediar 🧤
Folosiți o bluză călduroasă. Acesta este cea care împiedică “frigul” să pătrundă.
Ce recomandă woom? Materialul cel mai des folosit este binecunoscutul “polar”. Aveți grijă totuși deoarece o bluză prea groasă duce de cele mai multe ori la o supraîncălzire a corpului.
Nu uitați că pierderea căldurii se întâmplă cel mai des prin extremitățile corpului (în special prin cap). Astfel, folosiți mănuși întregi (cu degetele acoperite) și de asemenea, un fes subțire sau o bandană sub cască.
Al treilea strat 🧥
Nu uita de geacă.
Aceasta are rolul principal de a ne proteja de :vânt, ploaie, burniță și zăpadă.
Ce recomandă woom? Este indicat ca geaca să fie realizată din materiale tehnice care nu permit umidității să pătrundă și care au o protecție ridicată împotriva vântului. Un aspect important pentru mersul pe bicicletă este volumul acesteia – încercați să evitați gecile voluminoase. Deși protejează destul de bine, acestea nu permit mișcarea liberă a corpului, fapt care duce la un efort suplimentar pe care cei mici trebuie să îl depună.
Pantaloni și încălțăminte 👖🥾
Ce recomandă woom?
2 straturi: primul strat mulat pe corp, cu aceeași mențiune legată de bumbac, și o pereche de pantaloni care să protejeze împotriva umidității și a vântului.
Având în vedere că mersul pe bicicletă nu implică o activitate ridicată a tălpilor, vă recomandăm purtarea unei perechi groase de șosete (pot fi chiar cele folosite la schi) și ghete (la fel, rezistente la umiditate și vânt).
Ce super beneficii există?
Încrederea de sine
Totul este relativ și așa este și felul în care cei mici se raportează la mediul înconjurător. Atunci când facem plimbări cu bicicleta în sezonul rece, crește încrederea celor mici în ei înșiși. Plimbările în medii variate, cu temperaturi variate îi vor ajuta să înțeleagă că pot depăși momente incomode și că nimic nu îi poate opri atunci când doresc să facă ceva. Această credință le va deschide orizontul și le va crește nivelul de libertate și independență pe care ei îl percep.
Ai auzit până acum de piste PumpTrack? Pe lângă plimbările în parc sau trasee montane, pistele de PumpTrack încurajează copiii să devină mai curajoși și mai siguri pe ei, învățând trickuri noi pe bicicletă și pompând distracție.
Sănătatea
Expunerea la temperaturi scăzute cu un echipament adecvat le întărește sănătatea și starea generală. Din păcate, dacă nu îi încurajăm pe cei mici să își folosească toate abilitățile fizice, există riscul ca o parte dintre acestea să nu se dezvolte în timp așa cum trebuie. Capacitatea redusă a organismului de a regla temperatura poate duce mai târziu la o sensibilitate crescută față de temperaturi scăzute: răceli, stare generală proastă.
Frigul este prietenul nostru
Când depunem efort, natural, organismul se încălzește. Mușchii au nevoie de oxigen mai mult, astfel crește pulsul pentru a duce mai repede cantitatea necesară, și prin creșterea pulsului, crește și temperatura corpului.
Să comparăm o plimbare cu bicicleta vara și o plimbare cu bicicleta iarna! 🚴
☀️Vara, temperatura ridicată determină organismul să facă eforturi pentru a se răci; dacă facem și un efort moderat, stresul asupra corpului crește, existând riscul real de hipertermie.
⛄Iarna, când temperatura ambientală este scăzută, organismul face efortul de a se încălzi, de a-și menține temperatura optimă. Dacă facem efort, nu facem altceva decât să îl ajutăm în a menține temperatura dorită.
Rămâi în București pe timp de iarnă? Descoperă traseele din București unde să te distrezi!
Plecați împreună în vacanță? Descoperă traseele din România unde puteți face plimbări cu bicicleta în sezonul rece împreună!
Așadar, recomandăm distracția și plimbările cu bicicleta și în sezonul rece, nu doar primăvara și vara! Atenție maximă pe alegerea echipamentului potrivit și pregătiți-vă de distracție!
Dacă încă nu am făcut cunoștință și ești pentru prima dată pe blogul nostru, aici afli totul despre woom!
Sfaturi de pedalat & experiențe woom pe care să le descoperi:
Cum să-ți pregătești bicicleta pentru sezonul de pedalat?
Cel mai bun prieten al copilului tău