Parcuri din Bucuresti ideale pentru plimbari cu bicicleta

 

“Dup-atata frig si ceata, iar se-arata soarele/

De-acum nu ne mai ingheata nasul si picioarele.”

Cam asa am rezuma noi primele zile din primavara 2018. Dupa un ultim (poate si primul) moment de iarna adevarata care a sosit in martie, a venit timpul sa scoatem bicicletele la plimbare. Si daca va intrebati unde puteti iesi cu cei mici in Bucuresti la o plimbare cu bicicleta, am pregatit mai jos cateva recomandari de parcuri si nu numai, unde cei mici, impreuna cu parintii, se pot bucura de o plimbare cu bicicleta.

 

Parcul Herastrau

“Un clasic in viata”, am spune. Cam asa am caracteriza noi cel mai mare si popular parc din Bucuresti. Herastraul este pregatit pentru sezonul 2018. Curat, cu aleile largi, spatiile verzi amenajate, parcul Herastrau este potrivit pentru plimbari mai lungi sau mai scurte cu bicicleta, atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici.

Bineinteles, faima vine si cu cateva dezavantaje. Astfel, incercati sa evitati parcul Herastrau in zilele de weekend – devine foarte aglomerat, iar aleile principale, in special aleea ce face turul lacului, este foarte aglomerata. Va recomandam ca la finalul saptamanii sa explorati zonele mai putin umblate ale parcului, cum ar fi cea dincolo de podul CFR. Pe partea dreapta a lacului sunt amenajate alei si locuri de joaca, chiar si un teren de baschet. Fiind o zona mai “ascunsa”, aveti sanse ca in acest loc sa va puteti bucura de spatiu si liniste impreuna cu cei mici.

Evitati, pe cat posibil, zona de pe malul lacului, delimitata de ecluza si podul CFR – aleea este ingusta si aglomerata, iar riscul de accidente este ridicat.

 

Parcul Tineretului

Parcul Tinretului este un loc ideal pentru plimbari cu bicicleta, chiar si in perioadele mai aglomerate. Desi ca suprafata este mai mic fata de parcul Herastrau, Tineretului exceleaza la capitolul varietate. Astfel, ii puteti provoca pe cei mici cu plimbari in urcare sau coborare sau pe carari de pamant. Cu un pic de atentie, acestia vor prinde incredere in ei si vor invata cum sa controleze bicicleta si pe un teren accidentat sau variat.

Zonele predispuse la aglomeratie sunt cele din apropierea Salii Polivalente, a Palatului Copiilor si zona de intrare principala (cea de langa statia de metrou Tineretului).

 

Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza)

Daca doriti sa va intalniti cu echipa Woom Bikes, cel mai probabil, in fiecare seara dupa ora 18:00 ne veti gasi in acest parc alergand in jurul lacului 😊. Aleile largi, aerisite, putin aglomerate in timpul saptamanii, ofera un loc ideal pentru plimbari linistite cu bicicleta. O tura de lac are 3150 m, astfel ca puteti incerca la inceput o tura sau doua cu cei mici.

Dincolo de placerea de a sta in aer liber, IOR ofera si o viata “salbatica” abundenta pentru un loc aflat in oras. Cei mici vor putea observa fara probleme rate salbatice, broaste testoase, pauni si lebede. Parcul se aglomereaza de regula in zilele de sambata si duminica, dupa ora 14:00/15:00. Daca veti parasi aleea principala care face turul lacului, veti putea oferi celor mici, la fel ca in parcul Tineretului, un teren cu urcari si coborari. Totusi, este nevoie de un pic de atentie deoarece coborarile in acest parc sunt suficient de abrupte cat sa devina periculoase. Astfel, asigurati-va ca franele bicicletei sunt reglate si ca ciclistul controleaza cu incredere franarea.

 

Parcul Cismigiu

Din lista noastra nu putea sa lipseasca si cel mai vechi parc, sau mai bine spus, cea mai veche gradina din Bucuresti. Amenajat fara cusur, Cismigiul este dupa parerea noastra cel mai aglomerat parc din Bucuresti. Din aceasta cauza, nu il recomandam ca loc in care cei mici sa foloseasca bicicletele (asta nu inseamna ca nu puteti merge cu ei 😊).

 

In cazul in care aveti nevoie de un loc linistit in care cei mici sa invete secretele mersului cu bicicleta, mai jos am pregatit o lista cu parcuri mai mici in care acestia pot invata in liniste sa se bucure de plimbarile pe doua roti:

Parcul Kiseleff;

Parcul Bordei (in cartierul Primaverii);

Parcul Titan (langa policlinica Titan)

Parcul Carol

Si pentru ca bicicletele pentru copii Woom se simt bine si pe teren accidentat, va recomandam cu toate caldura sa iesiti din oras si sa incercati cararile mai mult sau mai putin batatorite din padurea Baneasa sau din padurea Cernica. Pentru aceste doua locuri este indicat sa va pregatiti cu un spray anti tantari si mai ales sa va documentati cu priviere traseul pe care doriti sa il urmati. Puteti gasi harti de mare ajutor in aplicatiile Strava, Garmin Connect sau Sports Tracker.

Speram ca lista pe care am realizat-o va va fi de folos si ca veti alege sa petreceti cat mai mult timp cu cei mici in aer liber.

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații