Parinti Pe Bicicleta: Despre cariere, amintiri cu prima bicicletă și o piesă trap
De Ziua Bicicletei am scos părinții la plimbare prin Herăstrău.
Bicicletele pentru copii le-am lăsat în garajul woom. Cu noi am luat doar 2 lavaliere și entuziasmul de a da REC primului nostru podcast #ParintiPeBicicleta.
Pentru woom toți părinții sunt influenceri. Noi ne-am dorit un podcast în care să regăsim autenticitate, entuziasm și un strop de curaj, așa i-am ales pe Arminda 👩 și Andrei 👨 să pedaleze pentru prima dată în #ParințiPeBicicletă. Magia unui coach și curajul unui antreprenor s-au împletit perfect. Au povestit amintiri din copilărie și au dezbătut rolul unui părinte în momentul în care cel mic se orientează spre o meserie.
Primele amintiri pe prima bicicletă
Startul a fost dat de un *ring ring*.
Un claxon de bicicletă woom anunța prima întrebare pentru prietenii noștri bicicliști.
De cât timp mergeți pe bicicletă și cum ați învățat să pedalați?
Odată cu Arminda ne aducem aminte de acele biciclete vechi, „rusești”, mult prea înalte pentru a fi pedalate sau transportate de un copil. Acele biciclete moștenite de la bunici sau părinți care erau pedalate până la ultimul șurub. Așa, spun ei, era văzută fericirea și copilăria pe atunci.
Cu toate că nu aveau o bicicletă ideală și picau de cele mai multe ori, a suta încercare nereușită de a pedala era și al sutelea motiv care îi făcea să se urce înapoi pe șa.
Era vară, la țară. Și, pentru că nu voiam să mă vadă nimeni cum mă chinui să învăț să merg pe bicicleta rusească a lui tataie, m-am hotărât să fac asta la prânz, când toată lumea dormea, sau era la muncă, în curte.
Eu, la 13 ani, am ieșit cu ditamai bicicleta la ora prânzului și am intrat prin toate porțile și toate gardurile. Dar, la sfârșitul zilei am învățat să merg pe bicicletă și eram cea mai fericită.
-Arminda
Andrei, față de Arminda a avut o bicicletă funcțională și cu ajutorul metodei old school: “Pedalează că te țin!” a învățat să facă primii pași pe bicicletă în parcarea muzeului de istorie din Piatra Neamț. Pentru următorii pași… spoiler alert, se va încheia cu AUCH!
Tatăl meu m-a învățat să pedalez. Aveam senzația că mă ține, dar el nu mă mai ținea de ceva timp.
În schimb, am niște amintiri cu bicicletele, de pe la bunici. Am luat o bicicletă de-a lui bunică-miu care era super neîngrijită și am coborât o pantă super abruptă, până când am pedalat în gol. Atunci a sărit lanțul și s-a blocat bicicleta.
Norocul meu a fost că am zburat într-o grămadă de nisip de pe stradă și nu m-am accidentat.
-Andrei
Și căzăturile sunt lecții importante în viață.
Noi încurajăm copiii să pedaleze în siguranță, echipați cu un safety bundle. Dar, de asemenea, îi încurajăm să nu le fie frică să cadă, să experimenteze eșecul, pentru că în eșec se regăsesc lecții valoroase, cum ar fi: să nu cobori o pantă super abruptă fără să urmezi o scurtă lecție de ciclism ...sau măcar să-ți verifici și îngrijești bicicleta.
Și… ce voiați să fiți când erați mici?
Preot și frizer sunt răspunsurile la care te aștepți cel mai puțin atunci când auzi întrebarea asta.
De atunci, lucrurile s-au mai schimbat, Andrei nu doar că nu își mai dorește să se facă preot, el acum este antreprenor. De 11 ani de zile lucrează în domeniul IT și este implicat într-un proiect în care dezvoltă o platformă de beneficii flexibile pentru angajați.
Arminda, în schimb, de mică visa să devină designer vestimentar, actriță, scriitoare și…
Recent s-a întors la prima ei dragoste, scrisul. Și de curând a început să scrie pentru prima ei carte. Dar, pe lângă asta, meseria ei de zi cu zi este Life Coaching unde îndrumă și face magie în viețile oamenilor mari.
Copilului meu i-am povestit că așa cum vorbesc cu el despre emoții, așa vorbesc și cu oamenii mari despre fricile lor.
-Arminda
De ce este important ca părinții să împărtășească copiilor experiențele lor? Pentru că pot lua exemplul tău și pot învăța ceva nou. Mai mult de atât, le poate crește încrederea de sine și următoarea zi se pot duce în fața clasei cu un plan de business scris pe o coală A4. Așa cum a făcut fetița lui Andrei după ce a aflat ce înseamnă să fii un antreprenor.
A făcut plicuri cu surprize pe care le-a vândut colegilor. A mai “angajat” câțiva colegi ca să facă mai multe. Ei fiind 10 în clasă iar 6 o ajutau - deja piața devenise destul de mică.
A fost fun că am reușit să desenez cu ea un business plan pe o coală A4.
-Andrei
Provocarea o dăm mai departe și către voi:
După ce stați la povești despre primele joburi, cariere de vis și pasiuni, lansați-le provocarea de a face o simplă activitate din to-do-ul vostru de la munca, acasă.
Meserie, fată!
Podcastul se apropie de sfârșit, iar pentru că tot suntem la capitolul provocări, desigur că și părinții pe bicicletă au trecut și ei printr-o provocare, una pe vibe-ul adolescenților. 😉
Vă spunem doar atât: s-a râs, mult! Minutul: 21:15
Noi rămânem la ceea ce facem cel mai bine, construirea bicicletelor ideale pentru copii. Ne dorim și să ducem poveștile autentice ale părinților bicicliști mai aproape de comunitatea noastră. Pentru woom, toți părinții sunt influenceri!
Dacă încă nu am făcut cunoștință și ești pentru prima dată pe blogul nostru…
…..aici afli totul despre woom.
Sfaturi de pedalat & experiențe woom pe care să le descoperi:
Cum să-ți pregătești bicicleta pentru sezonul de pedalat?
Cel mai bun prieten al copilului tău