Garajul woom după 10 ani de momente magice – Woom Bikes România

Garajul woom după 10 ani de momente magice

În luna martie, anul 2023, woom a sărbătorit 10 ani de momente magice. 🎉🎉🎉 Povestea woom a început în anul 2013, odată cu viziunea a doi tătici pasionați de biciclete - Christian Bezdeka și Marcus Ihlenfeld. Doi tătici ce au pornit de la ideea de a construi biciclete care să-i bucure și să-i inspire pe copii.
Christian_Marcus_woom_founders

Cum s-au gândit să facă asta? Printr-o bicicletă pe măsura lor! De la o simplă idee într-un garaj, cei doi fondatori au construit primele 40 de biciclete woom după vârsta, greutatea, înălțimea și nevoile copiilor. Surpriza a fost când toate au fost vândute în totalitate în următoarea zi. 


woom a ajuns și în România. Iar, de 5 ani echipa noastră asamblează zi de zi biciclete pentru copilării împlinite. Citește mai departe articolul și vezi cum a pedalat woom spre succes!

 

Cum a devenit woom un brand child-friendly de biciclete?

 

Din pasiunea de a fi părinte.

 

 

Când unul dintre fondatoriil woom, Christian Bezdeka a devenit tată, el a pornit pe urmele bicicletei ideale pentru copilul său. Pe măsură ce a testat mai multe modele a observat că bicicletele disponibile pe piață cântăreau foarte mult. Erau mult prea grele pentru copii, iar anumite componente nu erau concepute pentru statura lor, ci mai degrabă pentru anatomia unui adult în miniatură.

 

Nu a găsit bicicleta ideală pentru fiul său. În schimb, MAREA IDEE woom pornea pentru prima dată la drum. 

 

Astfel, Christian s-a pus pe treabă și alături de Marcus și au demarat o analiză aprofundată. Au urmat mai multe etape: vizite la grădinițele și creșele din orașul lor, măsurarea copiilor și multe întrebări legate de nevoile pe care le au.

 

Lumea bicicletelor woom prindea ușor contur. Zi de zi au dezbătut și au făcut optimizări direct pe bicicletă, într-un garaj tip atelier. Cel mai mult timp a fost petrecut analizând anatomia copiilor și dezvoltând tabele de mărimi specializate pentru montarea bicicletelor.

 

 

Au vrut să fie una dintre cele mai ușoare biciclete pentru copii din lume. Și așa le-a ieșit! După 6 ani, woom dezvoltase şase biciclete pentru copiii cu vârste între 1 an jumătate şi 14 ani, woom 1, cea mai ușoară bicicletă, cântărind doar 2,95 de kilograme.

 

Astăzi, woom a devenit un brand internațional, disponibil în peste 30 de țări din întreaga lume printre care: Austria, Germania, Elveția, Spania, Franța, Italia, SUA, China, și în țara noastră, România. Fondatorii împreună cu echipa woom continuă să adauge în portofoliul lor noi inovații, pentru a da curaj și mai multor copii să descopere distracția pe bicicletă. 

 

1.000.000 de biciclete în 10 ani de woom. 

Le sărbătorim acum cu 1 bicicletă aniversară cu totul specială ANNIVERSARY RED în ediție limitată. 

 

„Scopul nostru este să creăm o lume a bicicletelor pentru copii și să împărtășim pasiunea noastră pentru ciclism cu cât mai mulți tineri de pe tot globul.”

  Marcus Ihlenfeld,

Cofondator woom 

 

woom în România.

Am adus ergonomia atent studiată, greutatea redusă și siguranța bicicletelor pentru copii din Austria până în România. Presărăm magia woom încă din anul 2018 și pe pistele de biciclete din țara noastră, pentru că ne dorim să vedem cât mai multe aventuri fără frică și copii mai încrezători la pedale.

 

Echipa noastră ascultă nevoile fiecărui client, iar la orice comandă ne asigurăm că totul ajunge la tine în siguranță. Fiecare bicicletă este verificată până la cel mai mic detaliu de noi, ca atunci când o despachetezi să-ți fie foarte ușor să o montezi. Am ușurat procesul de montare pentru ca momentele de fericire și strigătul de bucurie să continue acasă, fără grija pașilor complicați.

@woombikesromania Fă un duet cu noi! Arată-ne ce poți face în 7 minute într-un clip de 15 secunde și dă-ne tagg să vedem ce a ieșit. 😄 #woombikes #woom #iesimpeafara #biciclete #familie #activitaticopii #vacanta #activitatidevacanta #buildyourbike #woombike #5pasidebine #biketok #fy #fyp ♬ original sound - heyy

Pe cât suntem de prietenoși cu bicicletele, la fel suntem de prietenoși și cu părinții. Dacă ai o întrebare legată de biciclete woom, noi suntem doar la un mesaj distanță. 


Pe Facebook, Instagram sau TikTok ne place să vorbim despre proiectele noastre, despre comunitatea cu care împărtășim aceeași pasiune și aceleași emoții despre mersul pe bicicletă. Dacă vrei să fim prieteni woom și în online, știi unde ne găsești. 😊

 

Marea inovare din lumea bicicletelor.

@woombikesromania Alți ani, altă distracție.🚴😎 #5pasidebine #fyp #fy #primameabicicleta #invatamersulpebicicleta #activitaticopii #woombikes #woombikesromania ♬ muerto gang - qubelly🗽

 

Totul a început cu: copiii nu sunt mici adulți. 

 

Pe măsură pe oamenii cresc, proporțiile corpului se schimbă. woom a realizat acest lucru înainte să construiască prima bicicletă.

Bicicletele noastre prin asta se diferențiază. Pentru că sunt construite după anatomia copiilor și cu gândul la siguranța lor. De exemplu, bazinul unui copil nu are aceleași proporții ca bazinul unui adult, de aceea woom a redus distanța dintre pedale pentru a fi aceeași cu distanța dintre bazin și picioare. 

 

Pe o bicicletă convențională poți observa diferența despre care vorbim.  

 

Dacă distanța dintre pedale nu este la fel cu distanța dinte bazin și picioare, aceasta va duce la îndreptarea genunchilor spre exterior - ceea ce poate rezulta într-o poziție inconfortabilă și nesănătoasă pe bicicletă, alături de slaba putere de a pedala.

 

Biciclitul este ceva distractiv pentru ei. Ceva ce trebuie văzut prin ochii lor cu plăcere. Am redus riscul de accidentare, pentru ca cei mici să se poată bucura cu adevărat de aventură. O bicicletă construită să încurajeze mersul corect și sigur este mult mai mult decât un nou început, este o copilărie împlinită. 


"Misiunea noastră este să transmitem cât mai multor copii dragostea pentru ciclism."

Marcus Ihlenfeld,

Cofondator woom

 

Dacă prima dată pe bicicletă a fost un eșec, a doua oară cu greu îi va acorda a doua șansă de pedalare. Uite cum facem noi din fiecare pedalare o nouă reușită:

 

 1. Am redus greutatea bicicletelor cu 40 % față de bicicletele convenționale.

Bicicletele woom sunt cu mult mai ușoare față de alte biciclete pentru copii.  Am redus greutatea lor pentru ca cei mici să le manevreze așa cum vor, singuri, fără să depindă neapărat de un adult. Acest lucru îi va da încredere în momentul când va reuși să pedaleze de unul singur fără ajutor. Iar, pentru părinți să nu fie o povară atunci când o cară înapoi pe drumul spre casă.

 

2.Am gândit un design ergonomic.

Am luat în considerare greutatea și înălțimea copiilor atunci când am proiectat fiecare piesă de pe woom, astfel încât să se potrivească perfect cu corpul lor și să ofere o poziție confortabilă în timpul pedalării. Copilul nu va mai obosi atât de repede și se va putea bucura mai mult de mersul pe bicicletă.

 

3. Am conceput noi sisteme de frânare și transmisie adaptate la nevoile copiilor. 

Pentru că sunt mult mai ușor de utilizat, de controlat și pentru că îi oferă siguranță. 

 

Bicicletele woom sunt echipate cu două frâne în V ce funcţionează independent una faţă de cealaltă. Maneta este de culoare verde aprins și poate fi prinsă ușor de mâinile lor mici. Cu woom este posibilă oprirea în siguranţă, pentru că nu este nevoie să aplici prea multă forţă.

 

 

4. Îmbunătățim constant calitatea produselor.

 

woom utilizează componente de înaltă calitate. Exemple sunt cadrul din aluminiu și jantele din aliaj ușor. Acestea asigură o bicicletă fiabilă. Mai mult de atât, reduce costurile de întreținere și de reparare a bicicletelor. Pentru că, pe cât ne dorim să vedem cât mai mulți copii fericiți, la fel ne dorim să vedem și părinți mulțumiți.

După 10 ani bicicletele woom nu mai stau într-un garaj, ci în depozite din întreaga lume. 
Chiar și așa, angajamentul nostru față de inovație rămâne același. La fel și entuziasmul ce alimentează misiunea pe care o avem. 

De-a lungul anilor am demonstrat asta prin fericirea pe care o arată #woombikerii pe pistele de biciclete, dar și prin premii prestigioase câștigate pentru bicicletele noastre, dar și alte produse. 

Aceasta este lumea woom! 


O lume construită de la zero pentru copilării magice, unde copiii descoperă distracția pe bicicletă. 


Ești gata să pedalezi alături de noi? 🚴


Sfaturi de pedalat & experiențe woom pe care să le descoperi:

 

  • Trasee din România unde te poți plimba cu bicicleta împreună cu copiii
  • Cum să-ți pregătești bicicleta pentru sezonul de pedalat?
  • Despre siguranța pe bicicletă
  • Cel mai bun prieten al copilului tău
  • Cum aleg bicicleta potrivită pentru copii?
  • Premii pe care le-am câștigat
  • Vizitează-ne la Salonul Bicicletei!
  •  

    Derulați până sus
    Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații