Pedalând printre amintirile generațiilor de bicicliști Alpha și Mileniali

Când spunem atunci ne referim la amintirile de pe bicicletele mari, acele biciclete primite cadou de la bunici, fără roți ajutătoare, puțin ruginite, dar vopsite pe alocuri cu pensulele bunicilor. 

 

Vă aduceți aminte de ele, nu? Acele amintiri au tras după ele: pedalări greoaie pe dealuri și câmpii, nesfârșite încercări de a pedala din prima și menținerea echilibrului pentru câteva secunde înainte de BUUF. Unii simt dor, alții nu s-ar mai întoarce niciodată în acele vremuri. Însă, toți împart aceleași experiențe sub formă de amintiri.

 

Aceste amintiri ne-au motivat să facem ceea ce știm cel mai bine să facem: să construim biciclete sigure, cu mărimi perfecte pentru cei mici, întocmai, pentru a reduce riscul căzăturilor și al grijilor din timpul pedalării. 

 

Dacă până acum nu v-ați dat seama, în acest articol stăm la povești. Am strâns la un loc toate amintirile micilor și marilor bicicliști, de atunci și de acum. Citește mai departe ca să le descoperi pe toate!

 

Cum arăta copilăria atunci?

Vă aduceți aminte de ulița bunicilor? Și noi! 🙌 Atunci când erai încurajat de toți copiii de pe stradă să pedalezi singur pentru prima dată. Pe atunci bicicleta se pedala pe pietre și pe pante abrupte. Nu aveai o pistă special amenajată. Însă, pentru cei mai mulți bicicliști din generația milenială a fost, probabil, cel mai frumos loc de pedalat. 

 

Pe pagina noastră de Facebook am întrebat mai mulți părinți de woombikeri cum au învățat să meargă pe bicicletă.

 


Mulți ne-au povestit despre căzăturile lor. Alții ne-au povestit despre cât de mult s-au chinuit să învețe să pedaleze, ca de exemplu: 

 

Am prins o coadă de mătură de cadru în spate ca să mențină echilibrul bicicletei. 

 

Era prea înaltă pentru mine, mereu cădeam de pe ea.

 

Haha! Îmi aduc aminte cum m-am rostogolit prima dată într-o tufă cu trandafiri. Era foarte grea bicicleta și nu o mai puteam ridica.

 

 

 

Nu aveau cea mai sigură bicicletă din univers, dar erau fericiți. Asta conta atunci. 

 

Dacă nu aveam genunchii și coatele julite înseamnă că nu mă distram în ziua respectivă. 

 

În primul nostru podcast am avut #ParintiPeBicicleta care ne-au povestit despre rostogoluri, lanț blocat și multe alte peripeții din copilării. Dacă te-a prins nostalgia, dă-i play aici. 👇👇👇

 


Cum arată copilăria acum?

 

 

Când spunem acum, ne referim la acele biciclete mici, ușoare și fiabile, acele biciclete woom primite cadou pentru ziua de naștere, colorate, distractive și sigure. Le recunoașteți? Vorbim de bicicletele care construiesc amintiri fericite și copilării împlinite și care te fac să strigi în gura mare: 

 

Ce repede am învățat să merg! 

Am pedalat din prima 

Eu n-am căzut!!!

 

Prima lecție din codul micilor bicicliști este ECHILIBRUL

 

Pe atunci se împrumuta bicicleta bunicilor, acum cel mic are woom-ul lui. Nu mai este o bicicletă înaltă și foarte grea, din contră, este o bicicletă potrivită pentru statura lui, atât de ușoară încât o poate ridica de unul singur. 

 

Nevoile bicicliștilor de atunci au fost ascultate și transformate în elemente ce pun cap la cap un woom complet. Dacă pe atunci amintirile se formau în jurul căzăturilor și juliturilor, acum, poveștile părinților de woombikeri aduc un nou contrast în peisaj: siguranță, protecție, încredere și mai mult curaj la pedale.

@woombikesromania Brb. Ne-am emoționat puțin. 🤧 #fy #fyp #5pasidebine💫 #woom ♬ Cupid – Twin Ver. (FIFTY FIFTY) – Sped Up Version - sped up 8282

 

Mulți părinți ne povestesc că woom a fost prima dragoste a celui mic pentru că prima pedalare a fost un succes. Ajutor? O mână pe umăr și privirea drept în față.

@woombikesromania Ei sunt personaje principale. 🤭Noi doar trăim în lumea lor. 🚴🏻‍♂️ #fy #fypage #fyp #woom #biciclete ♬ original sound - woomBikesRomania

Contrastul dintre generații

 

Primul strigăt de atunci era Of! Am căzut, acum auzi doar Am reușit! 


Și atunci, ca și acum, copiii simt aceeași libertate atunci când pedalează, diferența o face bicicleta. Riscul rămâne același. Dar, în momentul în care cel mic se simte confortabil, stăpân pe ghidon și sigur la pedale, curajul crește, astfel pedalarea pe bicicletă vine natural. O bicicletă de calitate pentru copii trebuie să fie, înainte de toate, uşoară. Pentru că așa cum v-am spus mai sus, woom este construită după anatomia și statura lor, întocmai pentru a le oferi celor mici o primă amintire frumoasă pe biciclete.

 

Al tău mic biciclist are woom?

 

Amintirile woombikerilor merită puse în Highlights.

 

Pentru că ne dorim să vedem toți iubitorii de woom din comunitatea noastră, vă provocăm să ne trimiteți poze și videoclipuri în inbox-ul paginii woombikesromania, iar noi vom imortaliza amintirile primite pe conturile noastre de social media sub hashtag-ul #woombikeri. 

 

Dacă încă nu am făcut cunoștință și ești pentru prima dată pe blogul nostru…

 

…..aici afli totul despre woom!

 

Sfaturi de pedalat & experiențe woom pe care să le descoperi:

Cum să-ți pregătești bicicleta pentru sezonul de pedalat?

Despre siguranța pe bicicletă

Cel mai bun prieten al copilului tău

Cum aleg bicicleta potrivită pentru copii?

Premii pe care le-am câștigat

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații