Rafinați, îmbunătăţiţi, continuaţi să învăţaţi...Antrenarea abilităţilor

Raza de acţiune creşte.  Pentru cei mici este mai mult decât a merge în linie dreaptă. Este despre a merge pe dealuri, cu vântul in spate, despre a lua viraje strânse, si despre a descoperi lumea din jurul lor. Copiii stau acum deja fără efort pe şa şi au întotdeauna ceva nou de descoperit. O singura viteză nu mai este de ajuns! Schimbarea vitezelor lină şi silenţioasă se învaţă repede pe bicicletele woom ajutându-i pe cei mici sa depășească obstacolele din natură și din traffic.

Micii experți pe bicicletă.  Fie că o folosesc la şcoală, pentru a face mișcare sau într-o după-amiază cu prietenii, bicicleta îi face să fie mobili, liberi. Adam Opel ştia acest lucru: „Nu exist�� nicio altă invenţie, care să combine atât de bine utilul cu plăcutul, cum o face bicicleta.“

Pasul 1: Schimbarea vitezelor

Schimbarea lină a vitezelor protejează materialul şi vă scuteşte de efort! Cel mai bun lucru pentru copii este să schimbe diferite viteze la semnal – şi să fie cât se poate de silenţioşi când o fac.

Sfatul 1: Primele încercări de schimbare a vitezei să fie exersate pe o suprafaţă plană. Cereţi-i copilului să nu pedaleze imediat, arătaţi-i rotaţia de pe mâner, şi apoi să pedaleze uşor. Principiul e să încerce în joacă: să accelereze, să schimbe la o viteză mai mare, să încetinească şi să schimbe la o viteză inferioară.
Sfatul 2: Se poate testa silenţiozitatea într-o zonă uşor deluroasă. Să pedaleze puternic înainte de o rampă, să nu mai apese pe pedală, să schimbe viteza şi apoi să pedaleze uşor până ce lanţul se fixează în poziţie.

Pasul 2: Depăşirea obstacolelor

Înainte de a merge prin traficul aglomerat, mai este necesar ca micile obstacole să fie depăşite în siguranţă. Fie că sunt rădăcini în parc, drumuri accidentate sau suprafeţe alunecoase: aceste suprafeţe pot fi trecute fără accidente cu doar câteva poziţii şi exerciţii!

Sfatul 1: Pentru a trece peste denivelările de pe drum, copiii trebuie să ia aşa-numita poziţie de bază. Pedala în poziţie orizontală, cu viteză medie se ridică cu picioarele uşor îndoite, şoldurile poziţionate central deasupra pedalierului, coatele îndoite uşor spre exterior şi umerii în direcţia ghidonului.
Sfatul 2: Pentru a evita blocarea în obstacole precum bordurile, copiii trebuie să înveţe să „sară“ peste ele. Roata din faţă este „ridicată“ uşor, pentru a depăşi un obstacol. Cel mai bine merge cu forţa pedalei şi o tragere uşoară a ghidonului în sus, dar ajută şi o înclinare uşoară spre spate.
Sfatul 3: Prima oară chiar şi umezeala, frunzele şi pietrişul pot reprezenta obstacole. Condusul pe astfel de suprafeţe trebuie să fie învăţat cu un ritm lent, chiar dacă roţile se blochează. Copiii încearcă comportamentul la condus şi la frânare într-o zonă definită, până când reuşesc să ajungă fără probleme exact la linia de stop.

Pasul 3: Perfecţionarea echilibrului

În cazul turelor mai lungi este mai eficient, dacă şaua stă mai sus. Aceasta este mutată treptat în sus, până când se observă doar o mică mişcare a articulaţiei genunchiului şi doar vârfurile degetelor de la picioare ating pământul. Înainte trebuie să fi fost deja bine învăţat simţul echilibrului, cu ajutorul următoarelor sfaturi.

Sfatul 1: Fie că semnalizează la intersecţie sau că alungă ceva de pe faţă, copiii trebuie să se simtă în siguranţă cu o mână pe ghidon la fel cum se simt cu două. Cel mai bine e ca pentru primele încercări să meargă pe o suprafaţă netedă cu o viteză medie, fără să pedaleze. Mai întâi să slăbească mâna de pe ghidon, apoi să-i de-a drumul pentru scurt timp şi să vadă ce se întâmplă. Treptat să poată prinde ghidonul de la o distanţă mai mare.
Sfatul 2: Păstraţi-vă echilibrul împreună! Se exersează pe o suprafaţă moale. Să frâneze controlat până la oprire, fără să pună picioarele jos şi să plece din nou imediat. Dacă pedala este orizontală, menţinerea echilibrului nu reprezintă nicio problemă ci este chiar distractivă!
Sfatul 3: Se poate exersa echilibrul în joacă cu ajutorul a două coşuri şi a unor mingi mici. Un coş întors cu o minge deasupra şi altul aşezat puţin mai departe. Sarcina copilului este să prindă mingea în trecere şi să o pună pe al doilea coş.

De la prima încercare de menţinere a echilibrului la un profesionist pe bicicletă

Să învăţăm ciclismul în 15 minute

Să învăţăm ciclismul este o joacă de copii. Şi e chiar mai uşor cu sfaturile potrivite!

Primii paşi pe bicicleta (fără pedale)

La început entuziasmul ţine de menţinerea echilibrului.

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații