Pasiunea pentru biciclit transformată în performanță – Woom Bikes România

Pasiunea pentru biciclit transformată în performanță

Dacă juniorul tău nu iese din casă fără bicicleta din dotare și e mereu nerăbdător să depășească noi limite, atunci s-ar putea să vrei să afli cum și-au început cariera cicliștii care au câștigat Tour de France în ultimii ani! Și chiar dacă nu ăsta-i planul piticului tău, tot credem că e o lectură de care să vă bucurați împreună dacă sunteți de acord că nu toți eroii au pelerine, unii dintre ei au echipament de pedalat și multă, multă ambiție!

 

1. Andy Raymond Schleck – campion Tour de France 2010

Andy Schleck a câștigat Tour De France când avea 25 de ani, fără să fie, însă, o surpriză pentru nimeni. Tată său - Johny Schleck – a participat în competiție de 8 ori, iar bunicul său se întrecea pe două roți încă din 1920. Pasiunea pentru ciclism s-a transmis și la fratele său Frank, și el concurent în numeroase competiții de-a lungul anilor.

Schleck a intrat oficial în lumea competițiilor sportive la vârsta de 18 ani, ca amator, însă a fost catalogat ca un tânăr talent încă de la început. Peste doar doi ani, el a fost în fruntea clasamentului Giro d’Italia, la categoria sub 25 de ani! Nu știm dacă și micii pedalatori Woom și-au propus să concureze, însă un tricou fain cu giro del gelato e clar un început promițător!

 

2. Cadel Lee Evans – campion Tour de France 2011

Australianul Cadel Evans nu a fost neapărat predestinat să ajungă un ciclist de performanță, ci, mai degrabă, o surpriză pentru toată lumea – ceea ce face cariera lui cu adevărat inedită. Înainte de a câștiga Tour de France, la vârsta de 34 de ani, Evans a participat în multiple alte competiții, începându-și cariera în mountain biking.

În copilărie, era pasionat de skateboarding, iar tatăl său spune că nu și-ar fi închipuit niciodată că fiul său va deveni un atlet de top. Bine de știut că deciziile de genul acesta nu-s musai de luat în considerare încă de la grădiniță și pot aduce performanță și atunci când sunt o surpriză pentru toată lumea!

 

3. Sir Bradley Marc Wiggins – campion Tour de France 2012

Povestea moștenirii de familie se repetă cu Wiggins, al cărui tată a fost și el un ciclist profesionist, însă nu el a fost cel care l-a îndrumat către o carieră în acest domeniu. De fapt, prima pasiune a campionului Tour de France a fost fotbalul! Interesul pentru ciclism a fost stârnit de Jocurile Olimpice de Vară din Barcelona, în 1992, când avea doar 12 ani.

Wiggins nu a stat mult pe gânduri și în anul în care a descoperit ciclismul s-a și înscris în prima cursă în Londra. Tot în același an a suferit și o accidentare, iar cu banii primiți ca și despăgubire și-a cumpărat prima bicicletă de curse. Iată că determinarea poate fi cel mai important ingredient pentru a face performanță!

 

4. Vincenzo Nibali – campion Tour de France 2014

Campion Tour de France la 30 de ani, porecla lui Nibali este ‘Rechinul’ – datorită forței, determinării și rezistenței lui. Pentru a-și urma pasiunea de a face performanță pe două roți, el a plecat din casa părinților la vârsta de 16 ani și s-a mutat în Toscana, unde zece luni pe an locuia cu directorul sportiv din acea perioadă.

A început să obțină trofee încă din primii ani dedicați ciclismului și din 2004 până în prezent nu a lăsat niciun an să treacă fără o victorie. Astfel, a cucerit Italia pedalând și nu s-a oprit aici – competiții din Franța, Croația sau Oman sunt și ele incluse pe lista de reușite. Dacă cei mici sunt mari fani ai călătoriilor, iată că performanța pe bicicletă îi poate duce prin toate colțurile lumii!

 

5. Geraint Howell Thomas – campion Tour de France 2018

După ce a câștigat trei Campionate Mondiale și de două ori aurul olimpic, Thomas și-a mutat focusul de la piste, la ciclismul de șosea și a ajuns primul campion galez al Tour de France. Toate acestea au fost posibile și datorită faptului ca a început să se antreneze încă de la vârsta de zece ani.

Succesul obținut la evenimente dedicate sportivilor sub 14 și apoi 16 ani l-a propulsat direct în echipa olimpică a Marii Britanii. Debutul în Tour de France l-a făcut la 21 de ani și încă de atunci s-a bucurat de susținerea întregii comunități galeze – care i-a dedicat poeme și a reinterpretat cântece tradiționale pentru el. Dacă ideea de performanță pe două roți îi surâde juniorului tău, ai putea să începi deja cu încurajările și să te gândești la un slogan fain!

 

6. Egan Arley Bernal Gómez – campion Tour de France 2019

Tot despre o premieră vorbim și în cazul lui Bernal – fiind primul câștigător de origine latino-americană al Tour de France. Mai mult decât atât, dragostea pentru biciclete a început de la doar 5 ani, când a primit prima lui bicicletă. Nu era un model Woom 3, cu siguranță, dar tot în familie a pedalat pentru prima dată, alături de tatăl său.

Cariera lui s-a axat inițial pe mountain biking, participând la câteva competiții de juniori. Însă începând cu 2016 a trecut la ciclismul de șosea și fiecare an i-a adus noi trofee în palmares.

 

7. Tadej Pogačar – campion Tour de France 2020

Vorbind despre copii-minune, Pogačar are acum vârsta la care alți cicliști abia își descopereau pasiunea pentru acest sport și nu se mândrește doar cu trofeul Tour de France, ci și cu titlul de cel mai tânăr câștigător al UCI World Tour.

Când a fost descoperit de antrenorul său avea doar 13 ani și era într-o competiție alături de alți participanți mai mari decât el, pe care părea că se chinuie să îi prindă din urmă, la o distanță de 100 de metri. Acesta a crezut ca Pogačar se străduiește să țină pasul cu ei, aflând însă de la organizatori că el era de fapt cu aproape o tură în fața acestora.

 

Suntem cu ochii pe următoarele realizări în ciclism și credem că povestea unuia dintre viitorii campioni va începe cu unul dintre modele Woom și, de ce nu, poate chiar cu parcurile sau traseele montane pe care le cunoaștem atât de bine. Până atunci, noi vă urăm spor la pedalat – fie el de relaxare sau competitiv!

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații