Two Wheeling Tots au scris despre bicicleta Woom 3

 

Prietenii nostri de la Two Wheeling Tots au scris iar despre noi! :D De data aceasta, despre #bicicleta Woom 3.

Opinia lor sincera, detaliata, mai jos.

“Woom 3 este bicicleta noastra preferata pentru ciclisti timizi – este usoara, face pedalarea mai simpla si are si franele de mana colorate diferit.

Daca va doriti o bicicleta pentru incepatori sau pur si simplu una care sa garanteze o prima experienta de pedalare excelenta, WOOM3 este solutia. WOOM 3 este facuta special pentru copii si potrivita mai ales pentru cei mai ezitanti dintre ei.

Pozitie corecta

Construita perfect pentru ciclistii incepatori, WOOM3 asigura o pozitie verticala corecta, un cadru usor, un centru al gravitatii jos, frane colorate distinct si un limitator de viraj flexibil.

La doar 5.8 kg, bicicleta este mult mai usor de manevrat decat modelele obisnuite de peste 9 kg, insa lucrul care o face atat de usor de utlizat este pozitia unica pe care o oferta ciclistului pe sa.

Pentru a invata sa mearga pe bicicleta, copii invata sa isi centreze greutatea deasupra soldurilor. Este o pozitie naturala pentru ei, si acelasi motiv pentru care copiii invata mai usor sa mearga pe un scooter decat pe bicicleta.

Atunci cand a fost facut designul WOOM3, cadrul si celalalte componente au fost facute in asa fel incat sa permita exact aceasta pozitie, facnd astfel mai usoare echilibrarea pe bicicleta si pedalarea.

Bicicletele care ofera o pozitie mai agresiva (inclinata in fata) sunt mai potrivite pentru ciclistii avansati, insa pot fi dificil de manevrat pentru cei mai timizi.

WOOM3 este si mai ingusta decat majoritatea bicicletelor de 16”, ceea ce le permite copiilor sa pedaleze in unghi drept, fara departarea picioarelor. Astfel, posibilele senzatii ciudate ce pot fi experimentate la primele incercari de a pedala nu vor fi intalnite la modelele WOOM, pentru ca se bazeaza atat de mult pe anatomia copiilor.

Franare in siguranta

Dincolo de bucuria mersului pe bicicleta, WOOM 3 ia in calcul si siguranta ciclistului. Atunci cand invata sa mearga pe bicicleta, in mod natural, copiii pedaleaza inapoi; de altfel, atunci cand isi pierd echilibrul pe bicicleta, si adultii tind sa faca acelasi lucru.

Majoritatea bicicletelor de adulti nu au frana de picior, prin urmare acest lucru nu e o problema pentru ei, insa cele mai multe biciclete de copii au astfel de frane. Asadar, atunci cand copiii pedaleaza inapoi pentru a-si regasi echilibrul, frana de picior actioneza si opreste bicicleta brusc, ceea ce poate duce la accidente.

Dedicata nevoilor copiilor, WOOM3 nu are frana de picior, ci frane de mana usor de actionat. Una dintre problemele care pot aparea la franele de mana, totusi, este posibilitatea ca frana pe roata din fata sa fie actionata prea rapid, lucru care poate duce la caderea copilului peste ghidon.  

Desi astfel de accidente sunt rare cu bicicletele de 16”, le putem evita cu totul daca ii invatam pe copii sa foloseasca frana pe spate. Pentru a facilita acest lucru, la WOOM, frana pe spate (corespunzatoare mainii drepte) este colorata in verde, pentru a le aminti copiilor pe care sa o foloseasca mai intai. Placuta de frana corespondenta, de pe roata din spate, este de asemenea verde.

Pentru a usura plecarea de pe loc, WOOM3 are, de asemenea, un raport de transmisie mai jos decat alte modele pe 16”. Cu un raport de 3.34, pedalatul este usor, insa e nevoie ca ciclistii sa pedaleze rapid pentru a putea sa castige viteza.  Pentru a impiedica virajele bruste/excesive, WOOM3 are si un limitator de viraj elastic, care previne deprapajele prin corectii usoare de curs. 

Concluzia: WOOM3 ramane, clar, preferata noastra pentru ciclisti mai timizi. Este usoara, usor de folosit, iar marcajul colorat pentru frane o face iubita si de parinti, si de copii.”

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații