Two Wheeling Tots au scris despre bicicleta Woom 3 – Woom Bikes România

Two Wheeling Tots au scris despre bicicleta Woom 3

Prietenii noștri de la Two Wheeling Tots au scris iar despre noi! De data aceasta, despre #bicicleta Woom 3.

 

Opinia lor sinceră, detaliată, mai jos.

 

“Woom 3 este bicicleta noastră preferată pentru cicliști începători – este ușoară, face pedalarea mai simplă și are și frânele de mână colorate diferit.

 

Dacă vă doriți o bicicletă pentru începători sau pur și simplu una care să garanteze o primă experiență de pedalare excelentă, WOOM 3 este soluția. WOOM 3 este făcută special pentru copii și potrivită mai ales pentru cei mai ezitanți dintre ei.

 

 

Poziție corectă

 

Construită perfect pentru cicliștii începători, WOOM 3 asigură o poziție verticală corectă, un cadru ușor, un centru al gravitației aproape de sol, frâne colorate distinct și un limitator de viraj flexibil.

La doar 5.8 kg, bicicleta este mult mai ușor de manevrat decât modelele obișnuite de peste 9 kg, însă lucrul care o face atât de ușor de utilizat este poziția unică pe care o oferă ciclistului pe șa.

 

Pentru a învăța să meargă pe bicicletă, copiii învață să își centreze greutatea deasupra șoldurilor. Este o poziție naturală pentru ei, și același motiv pentru care copiii învață mai ușor să meargă pe un scooter decât pe bicicletă.

 

Atunci când a fost făcut designul WOOM 3, cadrul și celelalte componente au fost făcute în așa fel încât să permită exact această poziție, făcând astfel mai ușoare echilibrarea pe bicicletă și pedalarea.

 

Bicicletele care oferă o poziție mai agresivă (înclinată în față) sunt mai potrivite pentru cicliștii avansați, însă pot fi dificil de manevrat pentru cei mai timizi.

 

WOOM 3 este și mai îngustă decât majoritatea bicicletelor de 16”, ceea ce le permite copiilor să pedaleze în unghi drept, fără depărtarea picioarelor. Astfel, posibilele senzații ciudate ce pot fi experimentate la primele încercări de a pedala nu vor fi întâlnite la modelele WOOM, pentru că se bazează atât de mult pe anatomia copiilor.

 

 

Frânare în siguranță

 

Dincolo de bucuria mersului pe bicicletă, WOOM 3 ia în calcul și siguranța ciclistului. Atunci când învață să meargă pe bicicletă, în mod natural, copiii pedalează înapoi; de altfel, atunci când își pierd echilibrul pe bicicletă, și adulții tind să facă același lucru.

 

Majoritatea bicicletelor de adulți nu au frână de picior, prin urmare acest lucru nu e o problemă pentru ei, însă cele mai multe biciclete de copii au astfel de frâne. Așadar, atunci când copiii pedalează înapoi pentru a-și regăsi echilibrul, frâna de picior acționează și oprește bicicleta brusc, ceea ce poate duce la accidente.

 

Dedicată nevoilor copiilor, WOOM 3 nu are frână de picior, ci frâne de mână ușor de acționat. Una dintre problemele care pot apărea la frânele de mână, totuși, este posibilitatea ca frâna pe roata din față să fie acționată prea rapid, lucru care poate duce la căderea copilului peste ghidon.

 

Deși astfel de accidente sunt rare cu bicicletele de 16”, le putem evita cu totul dacă îi învățăm pe copii să folosească frâna pe spate. Pentru a facilita acest lucru, la WOOM, frâna pe spate (corespunzătoare mâinii drepte) este colorată în verde, pentru a le aminti copiilor pe care să o folosească mai întâi. Plăcuța de frână corespunzătoare, de pe roata din spate, este de asemenea verde.

 

Pentru a ușura plecarea de pe loc, WOOM 3 are, de asemenea, un raport de transmisie mai jos decât alte modele pe 16”. Cu un raport de 3.34, pedalatul este ușor, însă e nevoie ca cicliștii să pedaleze rapid pentru a putea să câștige viteză. Pentru a împiedica virajele bruște/excesive, WOOM 3 are și un limitator de viraj elastic, care previne derapajele prin corecții ușoare de curs.

 

Concluzia: WOOM 3 rămâne, clar, preferata noastră pentru cicliști mai timizi. Este ușoară, ușor de folosit, iar marcajul colorat pentru frâne o face iubită și de părinți, și de copii.”

Derulați până sus
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații