03 Bicycling > 18 : Steps to gear shifting (live editor source) – Woom Bikes România

$RED Schimbarea vitezelor $/RED

Schimbarea lină a vitezelor protejează bicicleta şi se realizează fără efort! Cel mai bun lucru pentru copii este să schimbe diferite viteze la semnalul vostru – spuneți-le in ce viteză să fie./td>
  • Sfatul 1: Pentru primele incercări de a schimba vitezele este bine să găsiți o suprafață plană. Arătați-le maneta schimbătorului si jucați-vă împreună: când viteza crește, treceți împreună într-o treaptă superioară, când încetiniți, treceți într-o treptă inferioară.
  • Sfatul 2: Puteți testa cât de lin și silențios sunt schimbate vitezele într-o zonă ce are câteva pante line - pedalați împreună puternic înainte de pantă pentru a câștiga viteză; apoi, presiunea pe pedale trebuie să scadă un pic, să schimbe viteza, iar apoi să pedaleze în continuare până când lanțul intră pe noua poziție.

$RED Depăşirea obstacolelor $/RED

Înainte de a merge prin traficul aglomerat, mai este necesar ca micile obstacole să fie depăşite în siguranţă. Fie că sunt rădăcini de copaci pe care le găsim în parc, drumuri accidentate sau suprafeţe alunecoase; aceste suprafeţe pot fi trecute fără accidente cu doar câteva exerciţii!
  • Sfatul 1: Pentru a trece peste denivelările de pe drum, copiii trebuie să ia aşa-numita poziţie de bază. Pedala în poziţie orizontală, cu viteză medie se ridică de pe șa, cu picioarele uşor îndoite, şoldurile poziţionate central deasupra pedalierului, coatele îndoite uşor spre exterior şi umerii orientați către ghidon.
  • Sfatul 2: Pentru a evita blocarea în obstacole precum bordurile, copiii trebuie să înveţe să „sară“ peste ele. Roata din faţă este „ridicată“ uşor, pentru a depăşi un obstacol. Cel mai bine merge cu forţa pedalei şi o tragere uşoară a ghidonului în sus, dar ajută şi o înclinare uşoară spre spate.
  • Sfatul 3: Prima oară chiar şi umezeala, frunzele şi pietrişul pot reprezenta obstacole. Condusul pe astfel de suprafeţe trebuie să fie învăţat cu un ritm lent, chiar dacă viteza redusă duce la blocarea roţilor in nisip, pietriș sau noroi. Exersați frânarea pe astfel de suprafețe provacându-i sa oprească într-un punct prestabilit.

$RED Perfecţionarea echilibrului $/RED

În cazul turelor mai lungi este recomandată o poziție mai înaltă a șeii - aceasta asigură atât un comfort sporit, cât și o eficiență ridicată la pedalare. Este indicat ca șaua să fie mutată treptat în sus, până când doar vârfurile degetelor de la picioare ating pământul. Înainte trebuie să fi fost deja bine învăţat simţul echilibrului, cu ajutorul următoarelor sfaturi.
  • Sfatul 1: Fie că semnalizează la intersecţie sau că alungă ceva de pe faţă, copiii trebuie să se simtă în siguranţă cu o mână pe ghidon, la fel cum se simt cu două. Cel mai bine e ca pentru primele încercări să meargă pe o suprafaţă netedă cu o viteză medie, fără să pedaleze. Mai întâi să slăbească o mâna de pe ghidon, apoi să-i de-a drumul pentru scurt timp şi să vadă ce se întâmplă. Treptat încurajați-i să crească distanța dintre măna liberă si ghidon.
  • Sfatul 2: Păstraţi-vă echilibrul împreună! Se exersează pe o suprafaţă dreaptă. Să frâneze controlat până la oprire, fără să pună picioarele jos şi să plece din nou imediat. Dacă pedalele sunt poziționate paralel cu solul, menţinerea echilibrului nu reprezintă nicio problemă ci este chiar distractivă!
  • Sfatul 3: Se poate exersa echilibrul în joacă folosind două coșuri şi câteva mingi mici. Așezați un coș întors cu fundul în sus, cu o minge in el şi altul aşezat puţin mai departe. Sarcina copilului este să prindă mingea în trecere şi să o pună pe al doilea coş.
Fișierele de tip cookie ne ajută să oferim o experiență mai bună. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu termenii nostri de utilizare a fișierelor de tip coockie.  Mai multe informații